Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 22 mai 2010

Papanasi cu dulceata de afine si smantana






De cate ori mergem la restaurant, la desert, sotul meu comanda papanasi cu dulceata. Dupa ce am facut aceasta reteta acasa, nu a mai comandat nicaieri in alta parte :)
Iata cat de simplu se fac si cat de putine ingrediente ne trebuiesc:

400 g branza dulce de vaci
3 oua
200 g faina
50 g zahar
1 lingurita bicarbonat
zahar vanilat
coaja de lamaie si coaja de portocala
Din toate ingredientele se obtine un aluat potrivit de tare, nu foarte lipicios si se formeaza niste bilute cam de marimea unui ou. Se aplatizeaza si se apasa cu degetul in centrul lor. Apoi se mai formeaza alte bilute mai mici de marimea unei nuci.

Se prajesc in ulei la foc foarte mic

Se monteaza si se orneaza cu smantana din belsug si dulceata de afine.


Un comentariu:

  1. Buna, Andreea!

    As face si eu papanasi prietenilor ei finlandezi. Sunt sigura ca nu au gustat papanasi pana acum. Imi poti spune, te rog, cati papanasi ies din cantitatile date de tine?

    Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.