Supa chinezeasca de porumb 玉米汤



Daca v-ati saturat vreodata de banala supa de pui, sau daca vi s-a intamplat sa va mai ramana supa de pui si sa nu stiti ce sa mai faceti cu ea, puteti sa-i schimbati gustul. Supa asta de porumb este tipic chinezeasca, am gasit-o in destul de multe zone ale Chinei si peste tot avea acelasi gust, infatisarea ii mai era schimbata uneori de prezenta coriandrului. Ceea ce m-a frapat insa, este ca la restaurant supele mereu se serveau....la sfarsitul mesei! Inainte de desert, evident! :) Pentru ca, dupa cum mi-a explicat chinezul, "supa finalizeaza intr-un mod armonios digestia". Buuun, acum ca am zis-o si pe asta, iata renumita supa:


Se face intr-un mod extrem de simplu, fara prea multe ingrediente si foarte repede.
Avem nevoie de:
1 cutie de porumb dulce
2 cani supa clara de pui
1 ou
1 lingurita amidon de porumb sau de cartofi
un praf de sare
un praf piper
Si o preparam in felul urmator:
jumatate din cantitatea de porumb o pasam cateva secunde intr-un blender


obtinem consistenta aceasta:

Supa de pui se pune la fiert impreuna cu porumbul pasat si sarea

cand clocoteste, se adauga restul de porumb intreg, apoi lingurita de amidon de porumb dizolvata in 3 lingurite de apa rece. Se mai lasa la fiert putin pana capata o consistenta mai groasa, se ia de pe foc, apoi se adauga oul batut.


Se serveste fierbinte in boluri cu piper macinat

Si supa arata cam asa in final:

Etichete: