Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 iunie 2010

Galuste cu visine si caise





Le indragim cu totii si le-am putea savura oricand, insa totul e sa asteptam fructele potrivite ca sa avem cu ce le umple, galustele..Pentru ca in aceasta perioada prune nu sunt, m-am gandit ca visinele si caisele sunt un bun inlocuitor, asa ca nu am mai stat pe ganduri si am pornit la treaba.
Am folosit:
1 kg cartofi
200 g faina
1 ou
1 praf de sare
apoi
100 g pesmet
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 lingurite scortisoara
3 linguri ulei
Am ales cateva visine

Cartofii i-am pus la fiert

I-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat 1 ou peste piureul rezultat



Am adaugat si faina

am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez



am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong

am turtit-o un picut

in centrul ei am plasat o visina fara sambure

am imbracat visina in aluat

si am obtinut o biluta mai mare

dupa ce am facut mai multe galuste cu visine, am trecut si la cele cu caise; eu una nu am avut caise mai mici, am gasit numai din cele mari, asa ca am pus sferturi de caise


le-am imbracat si pe ele in aluat
numai bine, ca asa le-am si putut recunoaste dupa aceea, galustele cele mici sunt cu visine, iar cele mai mari sunt cu caise



am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, api cand se ridica la suprafata sunt fierte.

intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna
se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara


galustele fierte se tavalesc in pesmet


se aseaza pe un platou


iata si sectiune cu galustele cu visine

iata-le si pe cele cu caise


iata-le pe toate impreuna




sunt delicioase!

2 comentarii:

  1. Andreea, cautand o reteta care sa nu fie cu aluat foarte lipicios, am dat de retata ta. Am testat si marturisesc ca au fost cele mai bune galusti mancate pana acum ever! E sezonul lor, ar trebui sa promovezi reteta ca merita nota 10.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ce bine arataaaaaaaaaaaaaaaaaa,imi lasa gura apa,Felicitari pentru tot.
    Te urmaresc mereu ,esti grozava,pup

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.