Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 iunie 2010

Spanac chinezesc


Este una dintre cele mai "light" mancaruri chinezesti. In general in China, legumele toate se pregatesc stir-fry, rareori se servesc ca atare, sau daca sunt crude, in general sunt folosite la ornat mancarurile sau platourile. Spre exemplu, spanacul, varza, ardeii si inimile de salata (este un tip de salata, nu din cea verde de la noi), toate acestea se prepara si stir-fry. Eu am ales astazi baby spinach.
Mi-au trebuit urmatoarele ingrediente:
200 g de spanac
2 catei de usturoi
1 bucata mica de ghimbir proaspat
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de sos de soia
1 lingurita de sos de scoici
1 praf de sare
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga usturoiul si ghimbirul tocat marunt, se calesc cateva secunde
apoi se adauga spanacul

acesta va scadea considerabil de mult, se adauga sarea si cele doua sosuri, se mai calesc cateva secunde si se va obtine aceasta consistenta


Se pune pe un platou

Se serveste ca fel intai alaturi de mancaruri pe baza de carne si orez.



2 comentarii:

  1. am sa incerc cu siguranta insa am sa fac cu spanac si stevie... spanacul nu este iubit copii, insa cu dulceata steviei va fi o nebunie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e spanac tanar, nu are gust asa pregnant, copiii nici macar nu o sa stie ce este! :)). Dar, vorba ta, cred ca merge si mai bine cu stevie. De fapt...merge cu orice verzitura, zic eu! Chinezii sunt maestri la prajit legume! :)

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.