Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 iunie 2010

Porc cu ardei in patru culori 辣椒猪肉丁


Este o mancare chinezeasca tare tare aspectuoasa si usor de facut. Carnea este usor crocanta iar bucatile de ardei vin sa completeze acest fel de mancare special.
Avem nevoie de:


200 g muschi de porc
1 jumatate ardei rosu
1 jumatate ardei galben
1 jumatate ardei portocaliu
1 jumatate ardei verde
1 praf de sare
cateva bucatele de ghimbir tocat
1 catel usturoi
150 g amidon de porumb
2 lingurite sos de soia
1 lingurita sos hoisin
50 ml supa clara sau apa

Dintr-o lingurita de amidon, cele 2 lingurite de sos de soia, sosul hoisin, sare si supa sau apa formam un sos pe care il punem deoparte
Carnea de porc taiata cubulete se tavaleste prin amidon

apoi se pune la prajit


scoatem bucatelele de carne pe o farfurie si punem deoparte
intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei si calim usor usturoiul si ghimbirul

adaugam ardeiul taiat cubulete, lasam cateva minute

adaugam si cubuletele de carne prajite


apoi sosul format mai devreme


mai lasam un pic pana se ingroasa sosul in tigaie


si putem servi

dupa cum v-am zis, are un aspect tare placut, iar gustul este deosebit.


2 comentarii:

  1. Scuze ,dar nu am inteles in ce prajim bucatelele de porc date prin amidon ,sant mai grea de cap :).Multumesc!
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.