Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 iunie 2010

Porc cu morcovi si ceapa 胡萝卜猪片






Odata cu acest fel, am vazut de fapt cum se prepara mancarea chinezeasca. Nu mai vazusem niciodata ordinea in care se pun ingredientele intr-o tigaie chinezeasca, de ce se pun asa si care e rostul lor. Pe vremea aceea mi se parea destul de complicat tot procedeul, dar va asigur ca este mai simplu decat va puteti inchipui, iar ingredientele sunt din cele mai obisnuite si mai simple:

300 de grame de muschi de porc taiat feliute subtiri
2 morcovi taiati rondele oblic
1 ceapa alba taiata cuburi mai mari
cateva feliute de ghimbir proaspat
2 catei de usturoi
10 boabe de piper
2 linguri ulei vegetal (daca gasiti de arahide si mai bine)
2 lingurite sos de soia
1 lingurita otet de orez
1 praf de sare
Si se trece la gatit ingredientele:
carnea de porc se prajeste (nu intotalitate) si pe o parte si pe cealalta, apoi se scoate si se pune deoparte

In aceeai tigaie se adauga cealalta lingurita de ulei si boabele de piper, se lasa cateva secunde pana se innegresc si aromatizeaza uleiul dupa care se adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul taiat feliute

Se adauga ceapa

Apoi morcovii

carnea de porc prajita deja

apoi se adauga sare, sosul de soia si otetul de orez

si cam asta e tot
se serveste cu placere si multa voie buna

4 comentarii:

  1. Arata minunat. Imi place cat esti de expresiva si chiar si-un neinitiat ca mine ar intelege. Merci pt retete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc QED! Totul sta intr-un pic de pasiune...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,as avea cateva intrebari legate de alimentele chinezesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma gasesti pe mail la andreeachinesefood@gmail.com sau pe Facebook, aici: https://www.facebook.com/andreea.chinesefood. Iti raspund cu drag!

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.