Porc Sichuan 四川猪肉丝



Atunci cand vorbim despre bucataria Sichuan, ne gandim neaparat la muuult ardei si mancare foarte picanta. Intr-un capitol separat vom vorbi despre renumitele scoli culinare din China si vom vedea mai exact care este specificul bucatariei Sichuan.
Avem nevoie de:
200 g muschi de porc taiat fasiute
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1 morcov taiat bastonase
 2 ardei uscati iuti
1 lingurita pasta de ardei iute (daca nu aveti asa ceva, mai adaugati inca 2 ardei iuti uscati)
2 catei de usturoi
2 feliute de ghimbir proaspat
3 lingurite sos de soia
2 linguri ulei de arahide
3 linguri amidon de porumb
1 lingurita sare


Pentru inceput punem carnea taiata fasiute intr-un castron, adaugam peste ea un praf de sare, o lingurita sos de soia si 1 lingurita amidon, punem totul la frigider pentru  20 de minute
Intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei de arahide, adaugam usturoiul si ghimbirul


adaugam imediat si carnea marinata, calim totul impreuna
si punem deoparte


reasezam tigaia pe foc cu restul de ulei, cand se incinge, aproape ca fumega, adaugam ardeii iuti rupti in bucatele (atentie la mirosul care se degaja din ulei! este iute! daca doriti mancarea foarte picanta, puneti in tigaie ardeii cu tot cu seminte, daca nu doriti asa de picant, atunci scoateti semintele, ele sunt cele mai iuti)


dupa cateva secunde adaugam morcovii

ardeiul gras rosu

ardeiul gras galben



amestecam pret de 1 minut

adaugam carnea calita

si apoi pasta de ardei iute

amidonul se dizolva in 3 linguri de apa si se adauga la legume

se  da focul foarte mic si se lasa sa se ingroase sosul


se serveste imediat, si cu foarte mare grija caci este tare picant.


Dar buuun...Va sugerez sa-l serviti cu taitei de orez, mai atenueaza din iuteala:)



Etichete: