Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 iunie 2010

Taitei cu legume 炒面



Ar fi multe lucruri de spus despre taiteii chinezesti, reprezinta mancarea specifica a intregului continent asiatic, se pot combina cu nenumarate legume si tipuri de carne, creveti, cu ardei iute, sau simpli. Astazi, am ales reteta clasica de taitei cu legume:

1 bol de taitei de orez fierti
100g varza chinezeasca
2 tije de telina verde
100g morcovi taiati bastonase
100g ardei gras rosu taiat fasii
100 g muguri de fasole mungo
50g mazare fiarta+50 g boabe porumb
1 fir de ceapa verde
2 catei de usturoi
2 feliute de ghimbir proaspat
2 lingurite de ulei vegetal
2 lingurite de sos de soia
1 praf de sare
un praf de piper
In tigaia wok se incinge uleiul, se adauga usturoiul, ghimbirul si partea alba de la firul de ceapa, toate tocate marunt, se lasa cateva secunde sa se caleasca


se adauga varza chinezeasca


telina



morcovii



ardeiul


mazarea si porumbul



mugurii de fasole



se calesc un pic, se sareaza si se pipereaza


se adauga taiteii de orez


urmeaza sosul de soia

se amesteca totul


 se presara restul de ceapa verde si se repartizeaza in boluri individuale


si se serveste ca fel principal sau ca garnitura pentru diferite mancaruri cu carne

eu il prefer exact asa cum este


4 comentarii:

  1. ...Delicios! Andreea, ai vreo reteta pentru a face taiteii de orez in casa? Se fac cumva cu faina de orez?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, nu am facut niciodata taitei de orez in casa si nici in China n-am auzit sa se facain casa. Peste tot se cumpara din magazine. Acesti taitei se fac intr-adevar din faina de orez, care se gaseste si in magazinele noastre. In China inca se mai fac manual in casa sau in restaurante taiteii din faina de grau, aceia un pic mai lati pentru supe cu carne.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Andreea,
    Am mancat de curand mancare chinezeasca la Mall in Berceni. Am observat ca nenea ala punea taieteii fierti in wok si ii tot amesteca si turna mereu cu polonicul o zeama ceva peste ei si iar amesteca. Am luat taietei cu pui si au fost deliciosi. Cred ca aveau varza in ei, piept de pui taiat fasii subtirele, niste ciuperci, morcov si nu mai stiu ce, dar era f buni. Pot sa iti trimit o poza cred, dar nu stiu cum sa o atasez. As incerca sa fac si eu dar nu stiu reteta, ma poti ajuta? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna. Sa nu te superi dar poza ta nu seamana deloc cu taiteii pe care ii mancam noi de la chinezi si nici cu mancarea chinezeasca pe care au postata pe net bucatarii chinezi. Eu fac acasa exact asa cum fac ei si arata altfel si gustul e la fel. Cred ca taiteii tai sunt de vina.

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.