Ar fi multe lucruri de spus despre taiteii chinezesti, reprezinta mancarea specifica a intregului continent asiatic, se pot combina cu nenumarate legume si tipuri de carne, creveti, cu ardei iute, sau simpli. Astazi, am ales reteta clasica de taitei cu legume:
1 bol de taitei de orez fierti
100g varza chinezeasca
2 tije de telina verde
100g morcovi taiati bastonase
100g ardei gras rosu taiat fasii
100 g muguri de fasole mungo
50g mazare fiarta+50 g boabe porumb
1 fir de ceapa verde
2 catei de usturoi
2 feliute de ghimbir proaspat
2 lingurite de ulei vegetal
2 lingurite de sos de soia
1 praf de sare
un praf de piper
In tigaia wok se incinge uleiul, se adauga usturoiul, ghimbirul si partea alba de la firul de ceapa, toate tocate marunt, se lasa cateva secunde sa se caleasca
se adauga varza chinezeasca
telina
morcovii
ardeiul
mazarea si porumbul
mugurii de fasole
se calesc un pic, se sareaza si se pipereaza
se adauga taiteii de orez
urmeaza sosul de soia
se amesteca totul
se presara restul de ceapa verde si se repartizeaza in boluri individuale
si se serveste ca fel principal sau ca garnitura pentru diferite mancaruri cu carne
eu il prefer exact asa cum este
Etichete: Mancaruri chinezesti