Faceți căutări pe acest blog

duminică, 15 august 2010

Legume cu toufu


Atunci cand legumele sunt asociate cu branza toufu se creeaza o armonie in farfurie, ar zice chinezul. La baza multor mancaruri chinezesti sta branza toufu, acel preparat din boabe de soia. Probabil ca multi ati gustat aceasta soia si nu v-a placut, daca s-a intamplat acest lucru, ori nu sunteti obisnuiti cu gustul, ori ati gustat un tip de soia de calitate inferioara. Despre branza de soia o sa vorbim si cu alte ocazii, haida sa vedem ce armonie reiese din felul pe care il vom pregati mai jos.

Avem nevoie de


un dovlecel verde zuchinni
un cub de branza de soia
un morcov taiat feliute
un fir de ceapa sau de praz
4-5 ciuperci mu er
2 catei de usturoi
2 feliute de ghimbir proaspat
un praf de sare
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de sos de soia

Branza de soia de taie in bucati


ciupercile se pun la inmuiat in apa


dovlecelul se taie rondele, iar ceapa, usturoiul si ghimbirul se toaca si ele marunt si se incepe gatitul

Intr-un wok se incinge uleiul si se adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul

se adauga morcovii



apoi dovlecelul

ciupercile inmuiate si scurse de apa
apoi branza de soia, se amesteca si se lasa pe foc iute 1 minut


se condimenteaza cu sare si sos de soia se mai lasa 1 minut pe foc si apoi se serveste



este o mancare usoara si cu colorit frumos




sper sa va placa






8 comentarii:

  1. Si mie imi plac astfel de combinatii mult, doar ca mai pun si ardei iute. Tofu intotdeauna capata gustul alimentelor cu care se asociaza, se poate prepara termic si se preteaza la multe combinatii. Pana sa stiu de aceasta "proprietate" si mie mi se parea tofu destul de fad, obisnuiti fiind noi romanii sa mancam branza cu rosii si sa ne dam cu parerea pornind de aici. Mi-ai livrat o idee grozava pe caldurile astea, deci multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. culorile sunt superbe.o astfel de farfurie te duce cu gandul la vacanta.hmmmm vrabia malai viseaza,eu fiind vrabia in aceasta situatie.eu ,sa fiu sincera,n-am mancat niciodata tofu desi in Thailand se gaseste in aproape orice magazin cu produse alimentare.aveam eu asa de la mine putere senzatia ca nu e buna branza de soia.promit sa incer,macar sa pot aprecia la adevarata valoare.pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. D-na Elena, multumesc de vizita! Intr-adevar, noi europenii nu prea ne dam in vant dupa branza de soia, are un gust cam fad. Si chiar nu are gust bun daca nu este bine gatita sau daca nu este combinata cu alimentele potrivite.Acest fel de mancare l-am preluat dintr-o gradininta din China unde predam engleza si ma uitam la fetzele mofturoase si dulci ale copilasilor chinezi care nu prea aprobau acest fel de mancare. Insa toufu ramane delicatesa nr. 1 in China, la fel cum este si branza din lapte la noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarah draga, sincera sa fiu, eu cand am fost in Thailanda am mancat orice, numai toufu nu :)Era luna ianuarie, eu zburasem din frigurosul Shanghai in Thailanda cea calduroasa si mi-a placut aceasta tara la nebunie. Deci, nu stiu cum prepara Thailandezii branza de soia sau daca fac mancaruri din asa ceva, insa taiteii si fructele de mare preparate la ei m-au innebunit! Si uite, daca tot vorbim de mancarurile Thailandeze, cu prima ocazie am sa fac un desert pe care l-am mancat acolo si ulterior, spre marea mea bucurie l-am gasit si in China. Si uite, fac ce fac si tot am sa mai postez ceva pentru tine :) Dar asta va fi ceva mai tarziu, caci acum eu chiar iti scriu din vacanta :)te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea, ca de obicei m-ai lasat "masca", dar si salivand la birou dupa mancarea ta. Arata extraordinar de bine. Ai putea sa faci un business din asta. Echipa de la Niculescu a fost si ea impresionata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Anca, iti multumesc pentru aprecieri! Multumesc pe aceasta cale si echipei de la Niculescu! Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.