Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 august 2010

Varza chinezeasca cu ardei si ciuperci mu er


Pe calduri ca acestea sigur nimeni nu are chef de gatit! mancam cat mai light si daca s-ar putea mai deloc. Iata ca si chinezii au mancarurile lor usoare si fara sosuri. Varza este una dintre legumele preferate ale chinezului, cat si ardeii, iar ciupercile negre mu er sunt adevarate delicatese. Cam acestea sunt ingredientele care alcatuiesc acest fel de mancare delicios si usor.


1/2 varza chinezeasca
1 ardei gras rosu
4-5 ciuperci negre mu er
3 catei de usturoi
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita sos de soia
1 lingurita sos hoisin (optional)
sare, piper

si ne apucam de treaba:
varza se desface in foi si se spala


se taie in bucati


ardeiul gras se taie fasii


ciupercile se pun la inmuiat in apa cateva minute si apoi se taie in bucati


usturoiul se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan intr-o tigaie


se adauga ardeiul taiat fasii


apoi ciupercile negre taiate


se mai calesc un pic impreuna si apoi se adauga varza chinezeasca


amestecam totul, lasam cateva secunde...


adaugam apoi sare si piper dupa gust


apoi sosul de soia si sosul hoisin (daca folositi)


si gata.

se serveste in boluri individuale, sau ca atare alaturi de mancaruri pe baza de carne



este buna, crocanta si chiar are putine calorii

8 comentarii:

  1. de unde ti-ai procurat ciupercile?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte simpla si grozava reteta. Poate gasesc si eu la K-life ciupercile astea. Doua premii virtuale frumoase si cu dedicatie pentru tine te asteapta la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc inca o data Elena! Chiar a fost o surpriza, caci dupa cum spuneam, n-am mai primit niciodata un premiu pe blog! Nici macar nu stiam cum sa-l ridic! Sarut mana! Ciupercile le-am gasit la un magazin chinezesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salata aceasta o mananc de fiecare data in Cora Ungaria...foarte buna si gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Melianda, nu stiam ca se gaseste aceasta salata si in Cora Ungaria. Daca am sa trec o data pe acolo am sa o gust si eu. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulia Marchitan5 martie 2011, 21:36

    Felicitari pentru retetele delicioase! Este un site nemaipomenit, un ghid excelent pentru a prepara o mancare chinezeasca veritabila. Nu stiu insa de unde as putea cumpara toate ingredientele specifice bucatariei chinezest (Bucuresti) - exista un magazin doar cu produse chinezest? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Andreea,

    Suntem un grup de amici din Iasi, membri ai unui club de badminton si in acelasi timp FOARTE pasionati de mancarea chinezeasca, atat sa o mancam cat si sa o gatim. Periodic organizam cate o intalnire gastronomica, la care gatim atat noi cat si doi bucatari chinezi care ne-au devenit amici. Cu dotarea stam foarte bine, wok-uri de tabla muncite si innegrite, arzator pt. wok pe butan ca la restaurant, ingrediente de ne putem deschide un magazin, vesela si accesorii, intr-un cuvant tot ce e nevoie.
    Toata aceasta introducere e facuta pentru ca sa fii tentata sa ne raspunzi pozitiv la invitatia de a participa ca invitat de onoare la o astfel de intalnire. Intr-unul din weekendurile viitoare, daca poti atat tu cat si sotul tau sa va rupeti de Bucuresti o zi, va asteptam la Iasi. Aici cazarea o vom asigura noi (e un hotel la doi pasi de gradina unde facem aceste iesiri). Daca vrei, mi-ar face placere sa iti trimit niste poze de la astfel de dupamieze gastronomice.
    Desigur, invitatia este si o mica provocare la un duel gastronomic, si mi-ar face mare placere sa ne putem bate in wokuri si sosuri spre deliciul papilelor gustative.
    Datele mele de contact sunt:
    YM si mail: lucatraian@yahoo.com si pe Facebook: Luca Traian

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Traian! Iti multumesc pentru mesaj si mai ales pentru invitatia facuta!Cu intarziere public mesajul tau deoarece am avut ceva probleme in ultima perioada. Momentan eu si sotul meu suntem ocupati cu niste problemute, dar care nu o sa dureze mult. Luam insa in considerare invitatia ta pentru un viitor apropiat. Iti multumim si pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ai impartasit. Ma bucur de fiecare data cand intalnesc inca un impatimit al wok-ului!:) Tinem legatura!

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.