Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

vineri, 22 octombrie 2010

Ciuperci cu bambus


Este un fel de mancare foaaarte raspandit si foaaarte indragit in China. Se prepara extrem de usor si nu necesita decat cateva ingrediente. Adica acestea:

3 bucati de bambus proaspete sau de la cutie
8 ciuperci negre
2 catei de usturoi
3 lingurite de ulei vegetal
4 lingurite sos de soia
1 lingurita otet de vin
1 lingurita amidon de porumb
un praf de sare
1 lingurita zahar



mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute


bucatile mele de bambus au fost din conserva si au aratat cam asa, ele se gasesc ori intregi, ori bucati mai mici, ori fasii. Pentru acest tip de mancare ne-ar trebui bambus taiat bucati. Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au un miros taaare ciudat! nu va speriati, asa trebuie sa miroasa! au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, dar mirosul nu vi-l pot explica. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent!


buun, deci taiem bambusul in cubulete


in wok incingem uleiul


scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo!


punem la calit usturoiul tocat



lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate


dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus


mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre


vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin


mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu


amidonul dizolvat il vom adauga peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos


punem pe un platou sau pe o farfurie si servim


sunt tare gustoase ciupercile astfel preparate


de asemenea sunt si foarte aratoase


se servesc in general la inceputul mesei alaturi de un bol de orez, inlocuind cu succes carnea


Doamna Elena, cand am pregatit acest fel de mancare, m-am gandit in mod special la dvs. Sper sa va placa!


Pofta buna!

17 comentarii:

  1. Oh, ce incantata sunt de aceasta reteta! Este de post, placuta si trebuie sa incerc neaparat combinatia! Multumesc frumos ca te-ai gandit la mine si voi savura cat de repede preparatul! O duminica minunata!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ce bine arata ciupercile astea. Nu am mancat niciodata bambus, dar as incerca, numai sa vad cum miroase ca acum m-ai facut curioasa :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Doamna Elena, ma bucur ca va place! Am sa mai caut si alte retete pentru dumneavoastra!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Mihaela, sa stii ca nu e asa rau, sper ca nu te-am speriat :) Bambusul in combinatie cu ciupercile, are un gust tare bun!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Nu stiam ca asa arata bambusul..l-am vazut doar gatit in restaurantele asiatice :D Nice

    RăspundeţiȘtergere
  7. Andreea Alina, si eu am avut cam aceeasi reactie cand l-am vazut prima data. Incerc acum sa vad daca il pot gasi in stare naturala, nu la cutie. Inca n-am gasit proaspat.

    RăspundeţiȘtergere
  8. foarte buna trebuie sa fie aceasta reteta ...as vrea sa fac si eu dar nu se gaseste bambus. Ai idee de unde altundeva in afara de Bucuresti as putea gasi?

    RăspundeţiȘtergere
  9. Alexandrina, am gasit intr-o zi bambus la borcan la magazinul Mega Image, dar nu am luat, nu stiu cum este. Si am vazut si la Carrefour la cutie, dar nici pe acela nu l-am incercat :)Presupun ca este la fel ca orice conserva.

    RăspundeţiȘtergere
  10. Arata tare bine si as vrea sa incerc si eu dar nu stiu unde se gasesc aceste ciuperci si bambus in Romania. O zi buna

    RăspundeţiȘtergere
  11. Andreea...aici in 'tara' ta e de mine.. sunt fan de fan chinezarii si tot ce faci tu aici.. salivez indelung cand ma hranesc virtual cu ce pregatesti tu. Te pup

    RăspundeţiȘtergere
  12. Antonia, draga mea, acum 'tara' mea e si tara ta. Te poftesc la masa mea cu mult drag!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Multumesc Andreea...Acum ca stiu ca stai prin Bucuresti sigur ma iau dupa miros.... Sigur nimeresc ! :)

    RăspundeţiȘtergere
  14. Multumesc pentru reteta! Aveam un borcan de bambus in frigider si nu stiam ce sa fac cu el :)

    RăspundeţiȘtergere
  15. Azi am facut
    Mi-a iesit super bun!
    Am mai lasat jumatate de borcan de bambus, asa ca voi face curand din nou :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alicee, ma bucur mult ca ti-a placut! Multi au fost susceptibili cand au incercat pentru prima data bambusul conservat. Tie cum ti s-a parut? :). Sa folosesti bambusul ramas din borcan in maxim 3 zile, dupa aceea nu mai este bun.

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.