Clatitele...de ce ne plac?
Pentru ca sunt bune, evident!
Pentru ca se prepara usor, pentru ca sunt simple si in acelasi timp spectaculoase. Pentru ca sunt obisnuite, dar nu te poti desparti de ele. Pentru ca se prepara in fel si chip, pentru ca pot fi servite reci, calde, dimineata, la pranz sau seara.
Pot imbraca haina festiva, pot fi mai mari sau mai mici, cu diferite gusturi sau forme. Si, nu in ultimul rand, pentru ca reprezinta probabil cel mai raspandit produs culinar de pe tot Pamantul. Nu e tara care sa nu le prepare intr-o forma sau alta, si nici om care sa nu le aprecieze pentru gustul lor sublim.
Fie ca sunt umplute cu branza, legume sau carne
fie ca sunt servite reci ca aperitiv
sau calde cu ciuperci
sunt excelente oricum! Insa cel mai des le intalnim sub forma de desert...
cu dulceata...
aici imaginatia o ia razna...dulceata...oridecare!
cu ciocolata...
cu fructe...
orice fel de fructe! si frisca...uneori
cu inghetata...
daca deasupra mai punem si un topping...asta e, le facem si mai pacatoase!
sau...intr-un totaaal dezmat cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata...
mai albe sau mai brune...
...sau chiar sub forma de tort!
imbraca cele mai festive si mai elegante hainute...
gata sa fie savurate!
Ma rezum sa postez reteta la ultima dintre clatite...si anume aceste clatite cu portocale, sunt tare delicate si bune!
ne trebuie asa:
2 clatite
1 portocala
1 jumatate de lamaie
sucul si coaja de la o portocala
50 g zahar
50 g unt
5 linguri de rom de buna calitate
intr-o tigaie caramelizam zaharul
adaugam untul
apoi sucul si coaja de portocala+zeama de lamaie
lasam sa clocoteasca, apoi adaugam romul
adaugam apoi feliile de portocala decojite de pielita cea alba
punem apoi cele 2 clatite
le intoarcem pe o parte si pe cealalta in sosul format, le mai lasam asa 2-3 minute, dupa care se aseaza pe farfuria de servit
dupa bunul plac, cred ca puteti adauga si un pic de frisca, eu stiu?
sunt delicioase, oricum ar fi!
Sa aveti pofta cat mai mare la CLATITE!