Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 octombrie 2010

Taitei dan dan 担担面


Revin dupa o mica pauza de blog, nu pentru ca am fost absenta, chiar m-am plimbat destul de mult pe bloguri, insa am avut ceva probleme la postare, sper ca nu le-ati avut si voi. Ma refer la incarcarea pozelor in pagina de editare. Am revenit la o versiune mai veche, desi nu este cea de dinainte, ci una chiar mai veche. Mi se pare asa aiurea caci nici nu stiu cum o sa iasa paginatia...in fine....sarim peste toate astea si trecem la un fel de mancare chinezesc, pe cat de simplu, pe atat de gustos. Mai intai de toate tin sa spun ca in China, o portie din astfel de mancare costa mai putin de 1 dolar! Este mancarea de baza a chinezului, dar este satioasa, caci uneori tine in loc si de felul 1 si de felul 2. Cat am stat in Shanghai, nu prea am servit acest tip de supa-mancare deoarece mi se parea ca nu arata grozav si ca nici la gust nu poate fi fenomenala. Pana cand am aflat ca de fapt, poti alege singur cum sa-ti faci aceasta supa: cu carne, fara carne, cu supa de pui sau de vita, cu mai multi sau mai putini taitei, cu legume la alegere, iute sau nu, condimente de care doresti si cate doresti...deci...da! asta e unul dintre putinele feluri de mancare unde poti sa pui in bolul de servit cam ce doresti!
Si cum, intr-o zi in China mi-am ales singura ingredientele pentru supa de taitei, am realizat ca de fapt sunt chiar buni si satiosi. Am ales urmatoarele (cantitatea de ingrediente poate varia):




*taitei din faina de grau

*o mana de spanac

*cateva bucatele de friptura din carne de porc

*supa de pui

*sos de soia light

*sos de soia dark

*ulei de ardei

*ulei de susan

*1 ardei iute

*1 catel de usturoi

*1 bucata de ghimbir

*sare, zahar, piper
Un tip de taitei chinezesti din faina de grau ar fi acesta, arata precum spaghetele obisnuite, dar sunt mult mai subtiri:


Direct in bolul in care vom servi taiteii punem ingredientele, incepand cu condimentele si sosurile. Eu am inceput cu uleiul de ardei iute si sosul de soia


apoi ghimbirul si usturoiul




am fiert taiteii in apa, si i-am pus peste sosuri si condimente, apoi am scufundat intr-o oala cu apa fiarta frunzele de spanac. Supa de pui am incalzit-o si am turnat-o peste taitei

am asezat apoi si frunzele de spanac fierte


friptura de porc am taiat-o bastonase mici, si am asezat-o deasupra spanacului



deasupra am mai pus cateva bucatele de ardei iute uscat si...cam asta a fost.




deloc complicat, tare bun!

Pofta buna!
(as fi pus mai multe poze, insa treaba cu incarcatul lor m-a terminat psihic :(






9 comentarii:

  1. Mi-a facut placere sa regasesc aceasta reteta "simpla", cum o descrii, dar foarte buna si satioasa. Mi-ai facut pofta cu ea, desi eu nu pot combina pastele cu carne... Arata grozav si o sa fac aceasta reteta pentru fiul meu, care impartaseste in mare parte pasiunea mea pentru bucataria asiatica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena, sarut mana de vizita! Sa stiti ca nu e nevoie neaparat sa puneti si carne, exista si varianta vegetala. Insa, genul asta de combinatie e renumit in China pentru ca, dupa cum spuneam, combina si felul 1 si felul 2, adica si supa, si legume si carne si taitei in loc de paine, dupa un castronel d-asta, oricine se simte satul! Deci puteti incerca nenumarate variante, numai sa fie sosuri si condimente chinezesti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. O frumusete! Imi aduce aminte
    de ramen, care, orisicat,
    tot de origine chinezeasca e!
    Zilele astea neaparat ma dedau
    la o supa din asta de vis!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata supa asta :) Parca-i simt mirosul :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea Mononoke, crede-ma ca atunci cand am facut acasa pentru prima data aceasta supa, m-am simtit pentru o clipa in China...Atunci cand eram acolo nu prea mancam supe d-astea caci nu stiam ce pun in ele. Apoi cand am vazut ca poti sa ti le combini singur mi-a placut tare mult ideea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina, la supa asta, condimentele fac totul! In plus, nu necesita mult timp si nici nu ai cum sa dai gres la ea! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-adevar, in China am descoperit o mancare delicioasa! N-as spune ca prefer micul dejun dar macarurile si supele lor au foarte mult gust! Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Irina, eu sincera nici nu prea stiam ce sa mananc la micul dejun in China, deseori saream peste el, dar la pranz recuperam :). Si intr-adevar supele erau binevenite oricand si gustoase.

    RăspundețiȘtergere
  9. O adevarata incantare site-ul tau Andreea! Culinara. vizuala, intelectuala. Din toate cate le-am incercat, retetele tale sunt singurele care au produs o mancare chinezeasca veritabila in bucataria mea Multumiri! Am stat anul trecut 3 luni la nord de Shanghai, in Wuxi. Am adevenit fan, prontre altele si al bucatariei chinezesti. Reteta asta e asemanatoare cu Mala Tang?
    O sa o incerc! Daca si asta-i un succes ca General Tso's Chicken n-ai nici o sansa sa mai scapi de vizitele mele. Deja curat usturoiul...
    Pe curand, asadar! ;)


    Mihai

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.