Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 noiembrie 2010

Plăcinţele cu legume


 Nici nu pot sa va spun cat de incantata sunt de aceste placintele! Sunt atat de bune, satioase, cu aspect tare placut si reprezinta un aperitiv excelent. Bineinteles ca exista si varianta mai light si chiar si varianta de post daca renuntam la produsele lactate si la oua. Ceea ce este si mai placut este faptul ca in aceste placintele putem pune ce legume dorim si in ce cantitati dorim. Nu va mai tin de vorba, ci va spun ce si cat am folosit eu:)

10 ciuperci champignon
1 buchet broccoli
1 zuchinni
2 morcovi
1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben
2 foi de placinta
2 oua
100 g unt
100g cascaval ras
2 linguri de smantana
sare, piper, 1 lingura de seminte de susan

Mai intai am pus la fiert o oala cu apa si sare, cand a dat in clocot, am pus buchetelele de broccoli si le-am lasat 5 minute sa fiarba, apoi le-am pus la scurs.


am spalat ardeii

ciupercile

 si zuchinni

 apoi le-am tocat dupa cum urmeaza: ciupercile feliute mai mari


 ardeii in bucati mai maricele, zuchinni si morcovii in rondele


 apoi am inceput sa le calesc in cantitati mici de unt, dar pe rand, fara a uita sa pun sare si piper:
prima data ciupercile

 
 apoi ardeii, bineinteles cu sare si piper :)

 apoi zuchinni

 morcovii

 am pus apoi toate legumele intr-un castron mai mare si le-am lasat sa se racoreasca


( am pus legumele la calit foarte putin, numai cat sa se inmoaie usor de tot, le-am calit ca sa nu isi lase zeama la copt , dar se si pot fierbe), apoi am adaugat peste ele un ou si am amestecat bine

 peste ele am presarat cascavalul ras, am amestecat din nou bine

 in tava am intins  o foaie de aluat

 peste foaie am pus umplutura de legume

 pe deasupra am mai presarat un pic cascaval

 si le-am acoperit cu cea de-a doua foaie de aluat

 am batut celalalt ou

 am adaugat si 2 linguri de smantana

 am uns foaia cu acest ou, iar peste am presarat susanul

 am dat la cuptor 30 de minute si iata ce a iesit:


am taiat in mai multe placintele

  

au un colorit superb!
 si un gust sublim!

 se pot servi si calde si reci




 vi le recomand cu caldura

 eu le-am servit chiar la micul dejun :)

Enjoy!

7 comentarii:

  1. Ce minunatie de culori, foarte frumoasa si apetisanta placinta! Zi-mi te rog, ce fel de aluat ai folosit? Din poza nu pare a fi foietaj, ala se infoaie tare la copt, din cite stiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nati draga, sunt foi de aluat pentru placinta, Bucataria magica parca ii zice...Pachetul acela verde, deci nu foi pentru pateuri. Si foaia de placinta se umfla la copt insa am intins-o un pic cu sucitorul. Sau mai simplu, se inteapa cu furculita din loc in loc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea, legumele din placinta sunt crocante sau moi ?

    Ne scrii si noua o reteta de vinete gatite in stil chinezesc ? Am mancat la un restaurant indian, niste vinete bucatele, in sos de soia si cu bucati de tofu printre ele. Erau delicioase.
    Am incercat sa-mi fac si eu, insa rezultatul a fost execrabil si l-am aruncat. stii cumva despre cum se gatesc vinetele ?
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Tzipi, dupa ce sunt calite, legumele inca sunt crocante. Calitul usor al legumelor, sau fiertul lor in cazul acestor placintele este important, deoarece acum legumele isi lasa apa. Dupa ce le coacem, legumele sunt moi, dar nu sunt atat de moi incat sa se faca piure.
    Cat am fost in China, am mancat vinete, dar mai des le-am gasit in restaurantele chinezesti de la noi. Cu prima ocazie am sa postez o reteta chinezeasca de vinete inabusite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata adorabil, iar legumele m-au dat gata. Eu am adus pentru tine o stafeta a Prieteniei, pentru ca nu ma mai satur sa privesc si sa admir ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut, daca te intereseaza un concurs cu premii: retete pe baza de ceapa, te invit cu drag la urmatorul link: http://lopfras.blogspot.com/2010/11/concurs-cu-premii-retete-pe-baza-de.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara Andreea,

    Excelenta placinta, intr-adevar! Eu n-am avut foi cumparate, asa ca le-am facut. Tare, tare mi-a placut! De asemenea, am adaugat si un pic de usturoi: mi s-a parut ca rimeaza bine cu legumele folosite.
    Multumesc mult pentru reteta, cu siguranta o voi repeta in viitorul apropiat. :)

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.