Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 noiembrie 2010

Prajitura cu banane



 Printre fructele mele preferate se afla si bananele. As fi in stare sa mananc numai banane, daca as putea :)atat de mult imi plac. Asa ca nu se putea sa nu prestez si eu aceasta prajiturica minunata cu banane. Sunt sigura ca aveti reteta si ca ati mai facut. Eu am folosit urmatoarele:

150 g unt
200 g zahar brun
3 oua
4 banane bine coapte
270 g faina
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare
pentru ornat ciocolata topita

In primul rand am amestecat ingredientele uscate, mai putin zaharul,  adica:  faina, sarea , praful de copt, si bicarbonatul, apoi:

untul l-am taiat bucatele


 peste el am pus zaharul brun si zaharul vanilat

 le-am mixat bine de tot pana au devenit o crema

  

 apoi am adaugat primul ou, am mixat bine, apoi cel de-al doilea, iar am mixat, apoi al treilea


abia acum am decojit banaele, le-am rupt bucati mai mari
 

 le-am pus in blender si peste el am pus repede sucul de lamaie ca sa nu se oxideze bananele



 piureul rezultat l-am turnat peste crema de unt si oua

 apoi am turnat amestecul de ingrediente uscate

 compozitia am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, am dat la cuptor cam 50 de minute, dupa testul cu scobitoarea


cand am scos tava din cuptor, am crezut ca inca nu se facuse, deoarece prajiturica inca mi se parea moale, dar a fost ok, dupa ce se raceste, obtinem un blat pufos si usor umed. Dupa ce se raceste, putem pudra cu zahar prajiturica, dar pentru ca la mine s-a crapat un pic, am optat pentru ciocolata topita, ca sa o maschez un pic :)
 adica asa:   :)


si va asigur ca nimeni nu a stiut de micile probleme aparute :)
 am lasat-o la frigider 15 minute ca sa se intaresca si ciocolata



 iata si sectiunea



pufoasa

 cu miezul usor umed


cu gust minunat de banane
 si cu ceva feliute de banane pe langa :)



 data viitoare am sa folosesc aceasta prajiturica pe post de blat, bineinteles pentru tort cu banane :)

 Spor la mancat! :)


13 comentarii:

  1. Un desert minunat!! Imi plac bananele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noi sintem amatori de prajituri cu banane. Am o reteta f asemanatoare pe blog, ii zice Banana bread, poate pt ca se coace intr-o forma dreptunghiulara, de piine.
    Bananele (mai ales cele rascoapte) le adaug in diverse deserturi, creme de tort si chiar in umplutura de brinza dulce pentru o placinta, i-a dat o aroma deosebita.
    Ce-mi place glazura prajiturii tale, iti ia ochii de lucioasa ce este, si ce frumos e marmorata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mult blogul tau Andreea,habar nu am despre bucataria chineza,insa acuma am de unde invata,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este Bianca! Ma bucur ca am mai gasit un fan banane :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nati, da, banana bread am vazut ca ii zice, dar pentru ca eu am copt-o in tava rotunda, am numit-o prajitura :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Claudia-Maria, iti multumesc de vizita. Daca intr-o zi ai rabdare si timp, poti incerca o reteta-doua. Poate o sa-ti placa. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si mie imi place banana bread si chiar am facut saptamana trecuta.putin altfel reteta mea,da'tot aia e de fapt !

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea, intrebare de incepator: cate banane tre' sa pun?
    Sarumana de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria, 4 banane bine coapte. Acum am modificat reteta ca uitasem sa le adaug si pe ele! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua,merge si zahar normal,daca nu am brun?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Madalina! Se poate si cu zahar alb daca nu ai brun. De recomandat este insa zaharul brun pentru ca el da o culoare placuta prajiturii si un gust usor de caramel. Nu am facut pana acum prajitura asta cu zahar alb, dar nu cred ca schimba radical gustul prajiturii. Succes!

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.