Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 noiembrie 2010

Supa chinezeasca de ou/Eggdrop soup 鸡蛋汤


Este o supa delicioasa, taaare usor de pregatit si oarecum cunoscuta si pe la noi. Cat am fost in China, am mancat de multe ori aceasta supa gustoasa si de fiecare data mi-a placut tare mult. Ingredientele au fost cam aceleasi, prin unele restaurante o gaseam garnisita cu ceapa verde sau coriandru in alte restaurante gaseam si unele bucatele de carne prin ea. Eu astazi am pregatit supa de baza, simpla si fara prea multe adaosuri.
Prin urmare mi-au trebuit urmatoarele:



 4 cani de supa de pui clara+3 linguri pentru dizolvat amidonul
1 ou
1bucata mica de ghimbir
1 catel de usturoi
1 praf de sare daca supa de pui nu a fost sarata in prealabil
1/3 lingurita de piper alb (neaprat alb sa fie! ii va da gustul specific chinezesc!)
1 lingura de amidon de porumb sau de cartof

 punem supa de pui intr-o oala si punem oala pe foc sa se incalzeasca bine de tot. Peste supa punem piperul alb


 cat timp se incalzeste supa pe foc, taiem ghimbirul , cam 3 felii sunt de ajuns




 taiem si usturoiul bucatele

 punem usturoiul si ghimbirul in oala si lasam sa dea supa in clocot, intre timp aromele de ghimbir si usturoi s-au "imprietenit" :), e timpul sa le scoatem din dupa pentru a nu da gust amar. (daca doriti ca supa sa aiba gust mai puternic, mai lasati cateva minute usturoiul si ghimbirul)


 in 3 linguri de supa rece dizolvam amidonul si il adaugam peste supa

 supa nu se va ingrosa usor si  va capata mai degraba o consistenta vascoasa;
intr-un castronel batem bine de tot oul



si il adaugam in fir subtire in supa de pe foc


 lasam sa dea supa in clocot si luam oala de pe foc


 punem supa in bolurile de supa si deasupra turnam cateva picaturi de ulei de susan

se serveste calda 


este delicioasa!
 si tare eleganta pe deasupra


piperul alb si uleiul de susan dau acestei supe un gust aparte



este cu siguranta una din supele "must try"
Enjoy!

13 comentarii:

  1. Chiar ca e simpla reteta!
    Imi place tare mult blogul tau, Andreea, pentru ca dai retete interesante si explicate foarte bine. Nu mai zic de poze, care sint frumoase si clare. Iar textele in afara retetei propriu zise fac deliciul postarii, e cu adevarat marca ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa o fac si eu - I love it! Eu ii mai pun si un pic de ceapa verde pe deasupra :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur nu ratez asa ceva, mai ales ca am tot ce-mi trebuie! Sunt tare curiosity de gustul acestei supe. Am venit in dar cu doua premii virtuale dragute, care aduc numai ganduri bune pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, draga Nati. Cred ca am mai spus-o si alte dati, dar de fiecare data cand pregatesc un fel de mancare chinezesc imi aduc aminte de imprejurarile cand am gustat pentru prima data acel fel. E o senzatie aparte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aham, cu ceapa verde e si mai buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna Elena, aceasta supa este intr-adevar delicioasa! Multumesc mult pentru daruri, si intocmai precum spune cutuma chinezeasca, le primesc cu amandoua mainile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari si multumesc din tot sufletul pentru retetele remarcabil de detaliate si foarte greu de gasit.Stiu cit volum de munca si timp necesita postarea lor si v-as fi recunoscator daca ati posta reteta de supa chinezeasca de fructe de mare.Am mincat prima oara la Mall-ul din Baneasa si mai apoi la cel din Buzau.Erau identice ca textura,gust,etc si am incercat si eu sa o fac dar nu-mi iese la fel.Ceva lipseste sau este gresit :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Supa asta a devenit preferata mea! Am cautat mult dupa reteta asta, mancasem la restaurant, dar nu stiam cum se face. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu inteleg o chestie. Pt ce amdidonul. Si de ce 3 lg? Ingrasa f tare si nici nu prea e bun pt organism. Plus ca are un gust oribil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Anonim, nu ai inteles bine. Era vorba de 3 linguri de supa clara pentru dizolvat amidonul. Pentru supa, la final, trebuie 1 lingura, nu mai mult! De ce amidon? Tin sa-ti reamintesc ca aceasta supa nu este din aceea pe care o mananci in mod normal, este in stil chinezesc. Amidonul este de nelipsit in bucataria chinezeasca, ajuta la obtinerea sosurilor si ingrosarea usoara a supelor. Pana acum nu am intalnit amidon care sa aiba vreun gust, mai ales amidon care sa aiba gust oribil! Intr-adevar, are continut ridicat de carbohidrati, insa, dupa cum spuneam, este vorba doar de 1 singura lingura, nu 1 kg!

      Ștergere
  10. Felicitari pentru tot ce faci aici. Am intalnit aceasta supa insa era o variant cu fructe de mare (creveti) foarte buna. Nu stiam cu au reusit consistenta. inca o data multumesc.
    Adrian

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari pentru ce faci aici. Am intalnit aceasta supa varianta cu creveti. Nu intelegeam cum au reusit consistenta. Inca odata felicitari si un an bun.
    Adrian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adrian, multumesc! Supa aceasta de oua este una clasica in China. Cea cu creveti trebuie sa fi fost alt fel de supa, deoarecek, uneori, in unele supe cu rosii sau pui se mai pune si ou. Un an bun si tie!

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.