Butonasi cu caise si caju



Fursecuri micute, gustoase, cu gust discret de caise, fragede si bune de ti se topesc in gura. Cam asa as putea sa le descriu. Se fac foarte repede, in plus le putem servi oricand. De ce? Vom vedea mai incolo acest lucru. Deocamdata sa trecem la treaba.

Ne trebuiesc:
226 g unt
150 g zahar
1 lingurita coaja de portocala
4 linguri de lapte condensat
2 pliculete de zahar vanilat
320 g faina
100 g caise deshidratate
70 g caju

Din cantitatile acestea ies vreo 2 tavi de butonasi, puteti injumatati cantitatile sau puteti face toata compozitia odata si sa folositi doar jumatate din ea, restul de compozitie o puteti pune la congelator gata preparata. Cand doriti sa faceti din nou acesti biscuitei nu trebuie decat sa scoateti compozitia de la congelator, o lasati 10 minute la temperatura camerei, dupa care puteti incepe sa coaceti biscuiteii.


Mai intai cautam niste caise deshidratate mai mari si frumoase la culoare



apoi le taiem in bucatele mici



prajim usor la cuptor caju si il taiem bucati


Intr-un castron amestecam cu mixerul untul, zaharul  si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa, apoi adaugam coaja de lamaie




adaugam apoi caisele taiate bucati si caju



obtinem o pasta de genul acesta

dupa aceea adaugam o parte din faina alternand cu cele 4 linguri de lapte condensat, apoi restul de faina


impartim in 2 compozitia rezultata si din fiecare parte facem cate un sul de aluat


sulurile astfel formate le invelim in hartie de copt si le dam la frigider, sau daca nu dorim sa facem biscuitei din ambele sului de aluat, putem pune unul dintre ele la congelator. 

Dupa o ora scoatem aluatul din frigider si il taiem feliute



feliutele le punem in tava cu hartie de copt si le dam la cuptor, cam 10 minute dureaza, atat cat sa capete o culoare usor galbuie

si au iesit asa:


au un usor gust de caise

si arome de caju

foaaaarte fragede


se topesc insantaneu!:)


noua ne-au placut la nebunie!

Enjoy!

Etichete: