Mingiute cu masline si cascaval afumat


Desi ma incearca zilele astea o raceala, inca ma pot tine pe picioare, asa ca n-am stat locului ci am creat aceste mingiute dupa gustul si placerea mea :). Vina o poarta niste masline care stateau degeaba in frigider si o bucata de cascaval afumat uitat printr-un colt al frigiderului. Mare mestesugeala nu este la mingiutele astea, dar gustul este incredibil, au iesit atat de pufoase si buneee...de aceea sar peste toate introducerile si am sa trec direct la ingredientele pe care le-am folosit:

200g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
100g unt 
50 g crema de branza Philadelphia
2 linguri ulei de masline
1 ou
50 g cascaval afumat ras
o mana zdravana de masline tocate bucati mai mari

Vinovatele de maslinele erau astea (nu va speriati nu au nimic maslinele, in ele se reflecta imaginea mea cand faceam poze :) )  , le-am taiat bucati mai mari


intr-un castron am cernut faina, am pus sarea, bicarbonatul si praful de copt

 peste aceste ingrediente uscate am pus untul taiat bucati, crema de branza si cele 2 linguri de ulei de masline

 apoi peste toate am pus si oul

 cat ai zice "masline" :) s-a format un aluat nu foarte moale si deloc lipicios, peste care am presarat cascavalul afumat si am pus fara mila maslinele tocate

 asta e aluatul, numai bun de modelat

 din aluat am format mici bilute de marimea unei nuci 

 maslinele se pot toca si in bucati mai mici, dar mie mi-au placut asa mari, mi-a fost teama sa nu coloreze aluatul :)

 le-am pus la copt....nu mai stiu cat!? :D, cred ca vreo 20 de minute pana au capatat o culoare usor aurie

 la copt au crescut un pic si s-au facut cam ca niste mingiute mai mari, ca mingiutele de ping-pong :)

 deci cam asta a fost toata filozofia


sunt foarte bune si calde si reci

eu am mancat mai mult calde ca deh, eram racita ;) si mi-au facut bine la gat :)
 ce motiv bun mi-am gasit hi hi hi!

 iata si interiorul...daca vi se par prea multe masline, scadeti cantitatea de masline, dar nu va sfatuiesc :)



constituie un aperitiv excelent!
Spor la rontzait! :)

Etichete: