Snickerdoodles-fursecuri cu scortisoara

 

Cam tarziu, ce e drept, incep si eu maratonul pregatirilor de Craciun. Nu ma voi pregati prea mult anul acesta, avand in vedere ca nu avem multe zile libere de care sa ne bucuram cu ocazia Sarbatorilor. Dar voi imparti cu voi unul dintre simbolurile culinare de Craciun: fursecurile. Pentru ca sunt mici, dragute, pentru ca ne plac, pentru ca le putem imparti cu cei dragi si putem rasplati colindatorii cu ele. Voi alege unele mai speciale, iar la sfarsitul postarilor despre fursecuri si prajiturele (asta va fi undeva pana in Ajunul Craciunului), voi posta niste prajiturele de suflet, cu dedicatie pentru voi.
Dupa cum spuneam, incep astazi cu Snickerdoodles. Sunt niste fursecuri foarte populare in America, desi nu sunt suta la suta amerciane, ci se pare ca au origini germane sau olandeze, inca se mai discuta pe tema asta :). Oricum, eu va spun ca daca le faceti, va veti indragosti pe data de ele. Sunt dulci, crocante, gustoase si mai presus de toate, mirosul de scortisoara va va umple casa cu aroma de sarbatoare.
Ne trebuiesc urmatoarele:
220g faina
110 g unt
150 g zahar
1 ou
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie dupa gust sau un plic de zahar vanilat

iar pentru hainuta lor cea maronie:
2 lingurite scortisoara praf
2  linguri zahar 

Modul de preparare este foarte simplu, adica
cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea


intr-un castron mixam untul cu cele 150 g de zahar si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa


adaugam apoi si oul


mixam bine, apoi adaugam faina, sarea si praful de copt

obtinem un aluat lipicios pe care il dam la frigider pentru o ora


dupa o ora scoatem aluatul de la frigider si din el formam mici bilute, cam cat o nuca mai mica


intr-un castronel amestecam cele 2 lingurite de scortisoara si cele 2 linguri de zahar


tavalim cate o biluta din aluat prin acest amestec


apoi o transferam pe o suprafata plana


cu ajutorul unui pahar o turtim, apasand usor pe pahar


si iata forma ei


continuam si cu restul de aluat, apoi transferam fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, vom lasa un pic distanta intre ele caci vor mai creste un pic la copt


cat timp le lasam la cuptor? in maximum 15 minute sunt gata. Nu va spun ce miros dulce de copilarie se imprastie in casa in acest rastimp! Le lasam sa se raceasca complet.

iata-le!


sunt tare dulci, adica dragute, adica...da, si dulci la gust:)

 

iar scortisoara usor intepatoare este nemaipomenita!

nepermis de crocante! :)

sunt irezistibile!


Spor la rontzait!

Etichete: