Briose cu dovleac


Sunt exceptionale! Atat pot sa va spun despre ele. Sunt pufoase, usoare si cu un usor gust de dovleac. Va spun cu mana pe inima ca sotul meu, care nu sufera dovleacul, a mancat cu mare placere. Dar ce e mai amuzant, e faptul ca nici macar nu a stiut ca aceste briose contin dovleac! :)

Pentru 14-16 bucati:

Am folosit:
200 g faina
200 g dovleac crud
150 g zahar 
100 g unt
2 oua
150 g iaurt 
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare

Incingem cuptorul la 175 grade C.
Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 100 g de zahar. 


il punem pe foc si il calim pana tot sucul lasat scade, obtinem consistenta unui gem


peste el adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam si il lasam la racit


Intr-un castron batem spuma untul la temperatura camerei cu restul de zahar pana obtinem o crema pufoasa,



dupa care adaugam pe rand ouale


adaugam apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt


apoi dovleacul pregatit inainte si racit si amestecam bine



incorporam usor de tot iaurtul



obtinem un aluat ca o crema consistenta cu o culoare deosebita. Punem hartiute speciale pentru copt in tava de briose si le umplem 3 sferturi cu compozitia obtinuta.


Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, in functie de puterea cuptorului, dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca complet.


Se pot orna cu zahar pudra si scortisoara


Delicioase!

perfecte langa o ceasca de cafea sau un pahar de iaurt


 la mic dejun sau gustare dulce





Iata si sectiunea


 se mentin pufoase chiar si 3 zile


Enjoy!

Etichete: