Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 26 ianuarie 2011

Briose cu dovleac


Sunt exceptionale! Atat pot sa va spun despre ele. Sunt pufoase, usoare si cu un usor gust de dovleac. Va spun cu mana pe inima ca sotul meu, care nu sufera dovleacul, a mancat cu mare placere. Dar ce e mai amuzant, e faptul ca nici macar nu a stiut ca aceste briose contin dovleac! :)

Pentru 14-16 bucati:

Am folosit:
200 g faina
200 g dovleac crud
150 g zahar 
100 g unt
2 oua
150 g iaurt 
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare

Incingem cuptorul la 175 grade C.
Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 100 g de zahar. 


il punem pe foc si il calim pana tot sucul lasat scade, obtinem consistenta unui gem


peste el adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam si il lasam la racit


Intr-un castron batem spuma untul la temperatura camerei cu restul de zahar pana obtinem o crema pufoasa,



dupa care adaugam pe rand ouale


adaugam apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt


apoi dovleacul pregatit inainte si racit si amestecam bine



incorporam usor de tot iaurtul



obtinem un aluat ca o crema consistenta cu o culoare deosebita. Punem hartiute speciale pentru copt in tava de briose si le umplem 3 sferturi cu compozitia obtinuta.


Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, in functie de puterea cuptorului, dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca complet.


Se pot orna cu zahar pudra si scortisoara


Delicioase!

perfecte langa o ceasca de cafea sau un pahar de iaurt


 la mic dejun sau gustare dulce





Iata si sectiunea


 se mentin pufoase chiar si 3 zile


Enjoy!

9 comentarii:

  1. ma bucur ca a mai descoperit cineva dovleacul! de vreo cateva luni mananca si parintii mei si pumpkin pie-ul e favoritul lor. As incerca si eu briosele dar cu pireu de dovleac,daca tot am in congelator.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare as putea eu sa-i pacalesc pe ai mei cu briosele astea? Hmmm...
    Arata atat de bine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mitinita, eu nu am nici o problema cu dovleacul, mie imi place!

    RăspundețiȘtergere
  4. Miha, eu l-am pacalit pe sotz, n-a stiut. I-am spus abia dupa ce a mancat vreo 3 :))). Si bineinteles ca dupa aceea nu a mai mancat!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. buna. am si eu o intrebare. unde ai gasit hartiute speciale pentru briose? eu caut de ceva timp si nu am dat de ele inca :( mersi mult
    P.S. cat despre reteta de briose, cred ca e foarte buna, odata pt ca imi place dovleacul, si apoi pt ca ador briosele :D spor la bucatarit

    RăspundețiȘtergere
  6. Emm, hartiutele pentru briose le-am gasit in supermarket ( Cora, Carrefour, Auchan, Metro) la sectiunea ustensile de bucatarie pentru prajituri. Sunt in pachetele de 30, pana la 50 de bucati. Sigur ai sa gasesti. Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. trebuie sa le incerc si eu, cred ca sunt delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  8. Andrrea, cate bucati ti-au iesit cu cantitatea aceasta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, mi-au iesit in jur de 14-16 briose. Chiar acum o sa modific postarea si o sa spun in postare cate bucati mi-au iesit, caci am uitat sa scriu :). Multumesc! :) Cu drag, Andreea.

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.