Mini tarte cu mousse de somon



Gustarile...binevenite oricum si la orice ora...


Fine, delicate, mici si tare gustoase. Despre ele am sa vorbesc zilele acestea.

pentru tarte folsim:
130 g unt
175 g faina
1 galbenus de ou
un praf de sare



pe toate le punem intr-un robot de bucatarie, amestecam totul bine pana obtinem un aluat consistent, pe care il strangem intr-o biluta si il invelim cu folie alimentara, il dam la frigider 30 de minute. Intre timp incingem cuptorul la 175 C



pregatim formele de mini tarte (cam 20 de bucati ies din acest aluat) si le imbracam cu acest aluat,


dupa ce am terminat de imbracat toate tartele, intepam aluatul din loc in loc si dam la cuptor 15-20 de minute, scoatem tartele din forme si le lasam sa se raceasca complet



pentru mousse folosim:
200 g somon afumat
100 g crema de branza Philadelphia
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1/2 lingurita ierburi de Provence

somonul afumat


il punem in robotul de bucatarie si il tocam marunt



adaugam crema de branza, piperul si ierburile Provence


amestecam bine pana obtinem o pasta delicioasa si fina ca o crema. Punem crema obtinuta intr-un pos de cofetarie si cu ajutorul acestuia umplem tartele 



acum imaginatia poate sa zburde cat vrea, la mine n-a zburdat prea tare :) si a gasit de cuviinta astfel:
cu felii de lime 


si cu motz :)



sau mai motzate :) cu bobite de piper rosu


oricum ar arta, tot bune sunt


nu pot decat sa va urez spor la ornat! ca la mancat nu cred ca e nevoie de spor :)

Etichete: