Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子




Reteta de fatza este simpla si gustoasa, si la o prima vedere nu are nimic special in ea. Dar eu va spun ca are si va spun ca o sa va placa vinetele gatite in acest fel. Stim cu totii ca vinetele gatite sunt destul de uleioase si ca la prajit inghit destul de mult ulei. Vom vedea aici cum sa facem sa fie mai putin uleioase.



Ne trebuiesc urmatoarele:

1 vanata mai mare
2 catei de usturoi
100 ml ulei
1 lingurita ulei de susan
2 lingurite sos soia
1 lingurita otet de vin
1 lingurita alcool de gatit (vin de orez)
3 lingurite ulei de ardei iute
(daca nu aveti, puneti 3 ardei iuti uscati)
1/2 lingurita sare
2 lingurite zahar
1 lingurita amidon


intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul


curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem bucatile la calit


bineinteles ca vinetele  vor inghiti imediat uleiul, NU mai adaugam mai mult ulei. Le calim bine pe toate partile, chiar daca avem tendinta sa credem ca se vor arde. Dupa ce se calesc, punem o jumatate de cescuta de apa. Uleiul din vinete se va lasa imediat in apa. Scurgem bine vinetele si le punem pe servetele de bucatarie sa absoarba restul de ulei. 


Tocam usturoiul marunt si il punem la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan


dupa cateva secunde adaugam si vinetele scurse


mai calim cateva secunde si apoi adaugam amestecul de sosuri preparat inainte


dizolvam amidonul in 3 linguri de apa si adaugam peste vinete


mai lasam cateva secunde pana se formeaza un sos consistent si este gata.


sunt foarte bune


 si gustoase

.
usor picante, foarte bune servite alaturi de un bol de orez.

Sper sa va placa.

Etichete: