Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 februarie 2011

Banane chinezesti prajite


Unul dintre putinele deserturi chinezesti, imprumutat de altfel din tarile vecine. Prima data am servit acest desert cand eram in Thailanda si mi-a placut tare mult. Cand m-am intors inapoi in China, l-am gasit cu mare bucurie in restaurantele chinezesti. Ingredientele difera de la un restaurant la altul, dar reteta de baza este aceeasi.



Ne trebuiesc:
6 banane nu foarte coapte, destul de tari
150 g faina de orez (daca nu gasiti, puteti inlocui si cu faina de grau)
75 g amidon de porumb sau cartof
100 g nuca de cocos razuita
100 g zahar
125 ml apa
1 lingura seminte de susan
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
ulei pentru prajit
intr-un castron mai mare amestecam toate ingredientele uscate, adica faina, amidonul, nuca de cocos, zaharul, semintele de susan, praful de copt si sarea


turnam apa peste toate si amestecam bine, adaugam si semintele de susan, punem uleiul la incins


decojim bananele, le taiem in doua pe lung, apoi pe jumatate


trecem fiecare banana prin compozitia formata mai sus si punem la prajit in uleiul incins


le punem pe servetele pentru a se absorbi tot uleiul


le servim caldute alaturi de o mingiute de inghetata


sunt tare bune si parfumate


crocante la exterior si moi pe dinauntru


iar daca inghetata se topeste pe ele...


e semn ca trebuiesc mancate imediat! :)


Enjoy!

23 de comentarii:

  1. Mmmm.. ce pofta mi-ai facut... cat de bine arata!!...

    RăspundețiȘtergere
  2. Offff..imposibil..tocmai ce vroiam sa merg la culcare si am vazut ca ai postat reteta noua.De ceeeee????? :(( Acum am pofta. :D Arata foarte bine! Revin,..dau o tura pe la frigider..:P Daca aveam ce-mi trebuia faceam reteta acum, desi e 1 noaptea :))..dar curand.Multumesc pentru reteta S.

    RăspundețiȘtergere
  3. Brusc mi-a lasat gura apa :)
    Diseara le fac. AM zis!
    Multumesc!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine, merci pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea nu ma poti ajuta cu reteta la inghetata prajita>? Tare mi-as dori sa stiu cum se face!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felis, se fac foarte usor, deci poti sa le prestezi oricand! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Shanyka draga, nu dispera! Exista oricand scapare! Numai dupa ce mananci macar una...:) altfel nu! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristina, sa-mi zici cum ti-au iesit. Si sa le postezi pe blog. Eu zic ca o sa-ti placa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bianca, reteta e in plina facere! :) Revin cat de curand cu detalii.

    RăspundețiȘtergere
  10. vleau si eu doua poltiii.....arata foarte frumos!si nu e corect ca le ai mancat fara mineeee.......

    RăspundețiȘtergere
  11. Superbe imagini, care iti fac pofta, chit ca esti sau nu la dieta. Va trebui sa le incerc si eu, dar asa cum le-ai explicat tu aici, pentru ca eu am mai incercat o singura data si nu mi-au placut cum au iesit. Tu m-ai convinsa ca merita sa mai incerc. O duminica placuta sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta trebuie sa-l incerc si eu! De mult ma tenteaza sa gust banane coapte, dar pana acuma n-am avut curaj :) Am si salvat reteta,in zilele urmatoare sigur o sa le incerc. Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  13. L-am facut. Am avut cateva probleme cu aluatul, apa era foarte putina, eu a trebuit sa triplez cantitatea, nu s-a lipit aluatul pe banane... La gust, e putin ciudat, neobisnuit dar e ok, merita o incercare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Iza draga, asta era si ideea, aluatul sa fie mai gros, caci altfel nu sta pe banane. O alta idee era sa dai un pic bananele prin faina si apoi sa le treci prin aluat. Gustul un pic mai ciudat a fost din cauza amidonului care are alta consistenta la prajit fata de faina.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am facut si eu banane prajite si au fost bune. Cel mai mult mi-a placut combinatia cu inghetata care se topea pe banane. Oricum si eu a trebuit sa mai adaug apa. Nu e vorba ca era prea gros aluatul ci ca nu era aluat. Peste jumatate din compozitie nu era atinsa de apa si era doar faina si fulgi de cocos. Dupa aceasta mica ajustare au iesit foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am facut azi reteta, super bune cu cateva ajustari. Va dau niste sfaturi, a trebuit sa improvizez putin deoarece reteta nu e completa.
    1. Inainte de a pune apa, adaugati 2 oua aluatului. Altfel aluatul nu se leaga
    2. Apa nu ajunge, mai pune-ti apa in timp ce amestecati aluatul pana ajunge la consistenta unui aluat de clatite dar nu foarte moale.
    3. E bine sa gustati aluatul inainte de trage bananele prin el, s-ar putea sa nu fie destul de dulce, eu am mai adaugat zahar vanilat si pudra dupa gust.
    4. Da-ti bananele prin faina (faina alba de grau sau de orez daca mai aveti) inainte de a le da prin aluat. Altfel nu se leaga aluatul de banane.
    5. Bananele trebuie sa aiba pe ele un strat cat mai gros de aluat.

    In rest e ok reteta. Pofta buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anonim! Reteta chinezeasca de baza pentru fructe prajite nu contine oua. Atat timp cat acest tip de aluat contine si nuca de cocos, consistenta lui se modifica total fata de consistenta unui aluat de clatite cunoscut. In mod normal, chinezii nu trec fructele prin faina inainte de a le pune in aluat, insa ca o masura de precautie, pentru ca aluatul sa se prinda de fructe, este ok sa trecem fructele prin faina inainte. Pofta buna si tie!

      Ștergere
  17. yammy!!! am murit? :) asa sunt de bune ca nu ma pot opri! Multumim pt reteta,Andreea draga!
    Am salvat linkul si l am dat si mai departe! E drept,c-am avut ceva probleme cu aluatul ,a fost prea gros dar i-am mai adaugat apa (minerala),si a baut ceva ulei la prajit..dar gustul merita tot sacrificul (celor 2 ore de sala) ! An Nou fericit! Gina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina, ma bucur mult ca v-au placut! Aluatul este intr-adevar un pic mai ciudat, in sensul ca depinde foarte mult de tipul de nuca de cocos, daca aceasta este mai umeda sau mai uscata. Buna idee cu apa minerala! :). An Nou fericit si voua!

      Ștergere
  18. Buna.Eu am lucrat vreo doua luni la un restaurant chinezesc in Bucuresti si bucatarul chinez le facea altfel.Pur si simplu le dadea prin amestecul de faina si amidon(noi ii ziceam sos alb) si le prajea apoi le servea cu toping de ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Aceasta varianta despre care vorbeam mai sus, este varianta pe care am gasit-o in Thailanda, chinezii nu pun nuca de cocos. O varianta mai cunoscuta in China este cea asemanatoare cu ananasul in caramel, reteta aici: http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2015/08/ananas-in-caramel.htmlhttp://andreeachinesefood.blogspot.ro/2015/08/ananas-in-caramel.html

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.