Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 februarie 2011

Vita cu ardei si brocoli


Iata si prima mea reteta cu carne de vita. Nu stiu de ce nu am postat pana acum, caci uitasem de-a dreptul ca bucatarii chinezi pregatesc din acest tip de carne niste mancaruri delicioase. Am inceput cu ceva simplu si tare bun.

Ingrediente:

 300 g muschi de vita
1 ardei gras rosu
un buchet mai mic de brocoli
1 fir de ceapa verde
1 bucata ghimbir
2 catei de usturoi
3 linguri ulei vegetal
1 lingurita otet de vin
2 lingurite sos de soia
2 lingurite vin de orez
 1 lingurita ulei de susan
1 lingurita amidon de porumb sau cartofi
1 lingurita seminte de susan
un praf de sare


taiem fasiute subtiri carnea de vita, o asezam intr-un castron, iar peste ea punem mai intai sarea, amidonul, 1 lingurita vin de orez, 1 lingurita sos de soia


tocam marunt ghimbirul si ceapa (vom folosi numai partea alba de la ceapa) si usturoiul, iar jumatate din cantitatea lor o adaugam la amestecul de carne, amestecam totul si lasam la marinat pentru 15 minute.


intre timp taiem ardeiul gras si il punem de o parte, pregatim o oala cu apa si sare, desfacem brocoli in buchetele mai mici si cand a fiert apa, adaugam brocoli in oala cu apa, lasam asa 5 minute; scoatem brocoli din apa si il punem la scurs. 


 Intr-un castronel, pregatim un sos din: uleiul de susan, restul de sos de soia, otetul de vin si restul de vin de orez


Intr-o tigaie incingem 2 lingurite de ulei vegetal si punem carnea de vita marinata


calim carnea cateva minute, dupa care o scoatem si o lasam deoparte


in wok incingem lingurita de ulei vegetal ramasa, adaugam restul de ceapa, usturoi si ghimbir, calim cateva secunde, dupa care adaugam ardeiul gras taiat fasiute


mai calim cateva secunde, dupa care adaugam inapoi carnea pregatita inainte, mai calim cateva secunde



acum adaugam si buchetelele de brocoli


iar peste toate turnam sosul pregatit mai devreme


dupa inca cateva secunde totul este gata, putem servi 




se poate servi alaturi de orez fierbinte, sau in boluri individuale pe pat de taitei




oricum ar fi, este delicios!


deasupra presaram semintele de susan


si servim cat mai repede! :)


Pofta buna!

25 de comentarii:

  1. Arata minunat, eu facusem cu porc,ghimbir si broccoli.Cred ca si cu vita e un deliciu si o sa incerc cu siguranta.Doar ca acum visez la placintele tale cu carne nepostate... :))) Te pup !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun! O sa fac si eu cu prima ocazie

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi plac toate ingredientele, iar pozele pline de culoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata fenomenal, imi place mult combinatia de culori si gusturi. Am notat-o pe lista de incercat :)
    Am un premiu si o leapsa pentru tine la mine pe blog, daca iti face placere.
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,scumpica mea ! Gasesti la mine pe blog 2 lepse si un premiu,daca iti face placere.Te pupic !!! :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea, pentru ca-mi place tare mult blogul tau, m-am gandit sa-ti trimit niste premii virtuale si o leapsa (vad ca nu sunt singura care s-a gandit la asta). Daca iti fac placere, le gasesti la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ana dear, placintele cu carne o sa fie intr-o zi speciala :) Nu stiu cand va fi aceea, pana atunci servim carnitza de vita :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Bunica, toate ingredientele sunt accesibile, iar gustul este tare bun!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sara&Miki, va recomand din suflet aceasta reteta! Este usoara, dar de efect.

    RăspundețiȘtergere
  10. Carmen, Ana si Brandusa, multumesc pentru Leapsa si premiu! Cu intarziere vin si eu sa le ridic...sper ca nu va suparati pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place reteta asta, cred ca o sa o incerc si eu curand sa imi inaugurez wok-ul cel nou :) Prima poza este asa de apetisanta! Yum!

    RăspundețiȘtergere
  12. poate mai pui niste retete cu vita
    personal imi place cel mai mult carnea de vita in preparatele chinezesti

    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In unele dintre mancaruri, ai putea sa inlocuiesti carnea de porc cu cea de vita. E ok :).

      Ștergere
  13. Deci reteta e super! A fost asa de buna incat nici nu mi-am dat seama ca, in loc de vita, am pus cealalta caserola de carne ... de porc :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci reteta e super! A fost asa de buna incat nici nu mi-am dat seama ca, in loc de vita, am pus cealalta caserola de carne ... de porc :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Si i-am povestit si de fursecurile alea bestiale ... sper ca sunt pe site, daca nu, te rog sa le pui.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce bine arata si ce pofta mi-a facut .

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce bine arata si ce pofta mi-a facut .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Si mie mi s-a facut pofta! :)

      Ștergere
  18. Toate retetele sunt super , felicitari , dar, de ce nu exista si o varianta printabila ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase! :) Incerc sa tot pun butonul acela cu Print Version si vad ca nu iese :), inca sunt in testari. Inca putina rabdare si sper sa iasa! :)

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.