Faceți căutări pe acest blog

joi, 2 iunie 2011

Omleta cu ciuperci si porumb la cuptor



Varianta mai putin calorica, sa zicem asa :), a simplei omlete de dimineata. Avantajul e ca e mult mai usoara, nu are ulei si poate fi consumata si a doua zi. In plus, putem pune in ea cam ce gasim prin frigider si prin camara. Eu am gasit urmatoarele:
6 oua
200 g ciuperci
150 g porumb dulce
150 g telemea
150 g cascaval (afumat am pus eu)
75 ml smantana dulce
2 lingurite unt
1 lingura pesmet
sare, piper
marar

Am taiat ciupercile felii mai mari



le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera



 branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari


cascavalul razatoarea cu ochiuri mici :)


am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida


am adaugat ciupercile calite 


apoi porumbul


branza rasa


cateva linguri din cascavalul ras



si apoi mararul tocat marunt



albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri




am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet


am turnat compozitia in ea


iar deasupra am presarat cascavalul ras


am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute, a rezultat asta:



eu am lasat-o la cuptor sa se rumeneasca bine, dar daca doriti o puteti lasa mai mult, va iesi un pic mai palida :)


 dupa cateva minute s-a mai lasat un pic (ceea ce este si normal) dar nu foarte mult


am taiat o feliuta cat era calda caci nu mai rezistam :)


si mi-a placut tare mult


am servit si a doua zi din ea si a fost la fel de buna si calda si rece


data viitoare am sa incerc si cu alte variante, eventual ardei, broccoli...



Enjoy!

14 comentarii:

  1. Foarte bine arata, imi place si combinatia!

    RăspundețiȘtergere
  2. wowww ... asta o voi incerca si eu ...ne plac omletele , iar daca mai este si cu ciuperci ... e super!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta preferata mea !!! Arata minunat Andreea... pap si eu o bucatica ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmmm, trebuie sa o incerc si eu. Arata foarte apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea,
    De doua zile ma uit la omleta ta si inca ma minunez cum poate sa arate . :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pansy, nici eu nu stiam cum s-o numesc, ori tarta, ori omleta...:) Dar sa stii ca fost buna pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  7. Adela, eu sunt innebunita dupa ciuperci, porumb si masline. Le-as manca in orice combinatie :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Anto, draga mea, tu esti mama tartelor, deci tre' sa ma inspir un pic de la tine. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chef-A, daca faci omletutza asta, sa-mi zici cum a iesit, eu am pus deasupra niste ketch-up, parca mancam pizza la un moment dat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Lia, saru'mana, esti o dulce! E o simpla omleta. Tu faci niste chestii muuuult mai bune si le combini perfect! Pup.

    RăspundețiȘtergere
  11. Kat, la omleta asta, combinatiile sunt nenumarate! Poti pune orice iti place tie. Si noi suntem fani ciuperci...Pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. asa omleta tarta e binevenita dimineata, sanatoasa, delicioasa si apetisant de savuroasa, imi place cum a iesit si abia astept sa o incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat cu ciuperci sa fie! Sper ca-ti plac ciupercile! Eu sunt innebunita dupa ele! Ah, si in combinatie cu cascaval sunt bune rau! :)

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.