Faceți căutări pe acest blog

luni, 11 iulie 2011

Kataifi



Cam liniste la mine pe blog, recunosc, dar incerc sa-mi revin :). Nu va duc mult cu vorba, o tai scurt de tot cu un kataif turcesc. Reteta o stie toata lumea, este foarte usor de facut. Am facut acest kataif nu cu taitei de la noi, ci cu taitei gata preparati in cutie direct de la turci :).

Cutia s-a prezentat asa:


Am pregatit un sirop din urmatoarele:

1250 g zahar 
1 litru apa
3 pliculete zahar vanilat
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita unt
1 lingurita apa flori de portocal


intr-o cratita mai mare am pus zaharul, apa si zaharul vanilat


am pus cratita pe foc si am amestecat continuu avand grija sa se topeasca tot zaharul, am lasat sa fiarba pana am obtinut un sirop mai grosut



dupa care am adaugat untul, sucul de lamaie si apa de flori de portocal



am lasat siropul la temperatura camerei cam o ora (se va raci, dar va fi un pic caldut)



dupa care l-am turnat cu grija peste taiteii din cutie


am lasat asa taiteii sa se imbibe cu acest sirop inca o ora, dupa acest timp, taiteii deja absorbisera tot siropul



siropul a fost indeajuns, nici prea mult, nici prea putin, am mai lasat kataif-ul la rece inca 1 ora



am batut 200 ml frisca, e frisca, nu e inghetata! :) recipientul e doar de vina :))



si am tocat mai mare o mana de miez de fistic
asta e bucatica de rigoare :)




si asta e bucatica deja machiata :)


merge foarte bine alaturi de un paharut de ceai turcesc



nu e foarte dulce


e chiar racoritor

puteti inlocui fisticul cu migdale, nuci sau amestec din toate :)


 cred ca la fel de bun este si cel facut din taiteii normali




numai ca acesta este mult mai comod


 sper sa va placa





Enjoy!

28 de comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut! Nu am mai mancat de mult kataif, tatal meu ne facea in copilarie si stiu ca il devoram rapid. Ai idee daca se gasesc taitei turcesti la noi? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. este minunat chiar daca e dulceeee rau.l-am facut si eu dupa reteta lui Florian ultima oara,asteapta sa fie postat:)
    cu taitei normali nu iese la fel,am incercat eu.doar cu fidea virmicelli (parca asa se scrie) obtii acelasi desert.foarte frumos l-ai "machiat"
    pup si o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine!!!...si cred ca e si grozav la gust!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa-mi placa???? hmmmm pai sunt in love !!! clar!! ti-au iesit minunat pozele!! te pup Andreea

    RăspundețiȘtergere
  5. arata minunat !!!
    prezentarea de nota 10 !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca am cam o luna-doua...de cind ma tot uit dupa kataifi...mi-i frica sa fac...am vazut pe niste bloguri niste poze care nu prea il prezentau apetisant si tot timpul mi s-a parut ca e as...niste taitei arsi cu frisca...
    al tau arata foarte tare!!...mai ca-mivine sa ma incumet a face si eu...imiplace al tau blog foarte tare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Delicios acest dulce ,pozele sant foarte apetisante,te rog sa-mi spui de unde ai serviciul de ceai ,de cand ma uit la filmele turcesti am pus ochii pe modelul asta !
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  8. Lavinia, prima data am vazut kataif la o cofetarie minunata in Brasov, nu mi-am luat atunci si am ramas cu gandul la el multi ani. Dupa aceea, am gustat si eu minunatul desert si mi-a placut tare mult. Taiteii turcesti ii gasesti sigur la kasap turcesc, este unul langa Posta Iancului. Am gasit si acolo taitei din acestia, dar numai ca sunt in tava rotunda. Dar consistenta este aceeasi :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarah, mie nu mi-a iesit asa dulce, in Turcia era intr-adevar foarte dulce, dar il serveau fara frisca. Cu fidea vermicelli nu am incercat :). Pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Licuta, iti multumesc, este intr-adevar bun. Apa de flori de portocal ii da o savoare speciala.

    RăspundețiȘtergere
  11. Adela, pup si eu. Merita sa ne delectam din cand in cand cu un astfel de desert.

    RăspundețiȘtergere
  12. Anto, norocul meu ca nu a fost nevoie de prea multa preparare :), pozele mi se par cam intunecate...:(

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat, multumesc! Pup! O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Alice, sincera sa fiu, nu am incercat sa fac kataif cu taitei obisnuiti, mereu m-am gandit ca poate nu o sa-mi iasa un blat compact din acei taitei. Ma bucur insa ca am gasit acest gen de blat, m-a scapat de cuptor! :) Te mai astept pe la mine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mandala, paharutele de ceai le-am primit tot din Turcia, dar mai demult. Aici in tara nu am vazut nicaieri paharute din astea, dar sincera sa fiu, nici nu m-am uitat prea insistent dupa ele :). Daca vad pe la noi o sa-ti spun.

    RăspundețiȘtergere
  16. Andreea, apa de flori de portocal,de unde ai procurat-o ? Am gasit o singura data in Metro sau SelGros dar era expirata.

    Multumesc,

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  17. Superb !
    Din pacate la noi nu gasesc taieteii acestia speciali . :(

    RăspundețiȘtergere
  18. Am facut si eu zilele trecute, dar parca nu arata asa de bine ca al tau. Ai facut niste poze grozave!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cristina, apa de flori de portocal am gasit-o intr-un Carrefour din Bruxelles :). A fost singurul loc unde am gasit-o. La noi in tara nu am gasit nici umbra de acest fel de apa. Cred ca la fel de bine se poate inlocui apa de flori de portocal cu apa de trandafiri, pe asta eu am gasit-o la noi in tara in Ki Life. Daca ai ocazia sa treci pe acolo, ai sa gasesti apa de trandafiri.

    RăspundețiȘtergere
  20. Lia, daca-mi dai adresa ta intr-un comentariu pe care, evident nu-l public :), iti trimit cu drag o cutie din asta de taitei. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  21. Miha, cataiful e bun oricum ar fi el, mare minune a facut cel care l-a inventat! :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Yammy yammy, cat de bine arata ... Musai trebuie bifata :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Arata foarte bine Andreea,felicitari! Pe langa desert,mi-au atras atentia paharutele tale de ceai.Sunt superbe,imi poti spune de unde le ai,sau daca se gasesc in Romania? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc, Anonim! Paharutele de ceai le-am procurat tot din Turcia. Pe la noi prin Romania nu am vazut, dar ar trebui sa se gaseasca si pe la noi.

    RăspundețiȘtergere
  25. ce cantitate de taitei ?

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.