Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 7 decembrie 2011

Cupcakes cu lavandă şi ciocolată albă



Inca de acum cateva luni bune am gasit niste lavanda comestibila, atat de parfumata si de bunaaa. Insa pana acum nu am reusit sa o folosesc. Si astazi am gasit un motiv foarte bun sa dau frau liber imaginatiei mele in care am incorporat muuulta levantica! :) 



Isabela  si Lucia de la Păstăi de vanilie ne-au pregatit un concurs cu prajiturele de Craciun in care sa folosim macar unul dintre ingredientele minunate care se gasesc pe site-ul Luciei. Iubesc prajiturelele de Craciun. Asa ca fetelor, sa stiti ca ma pun pe gatit numai prajiturele si fursecuri! :)) Asa ca daca vreti si voi lavanda si alte condimente dulci numai bune pentru vremea asta, stiti unde sa va adresati :). 

Patzania mea incepe asa:

120 g unt
100 g zahar
3 oua 
200 g faina alba de grau
1/2 lingurita flori de levantica
75 g ciocolata alba
sucul si coaja de la 1 lamaie
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare

iar pentru crema de pe briose (frosting):
120 ml frisca lichida
100 g ciocolata alba
50 g zahar pudra
1 lingurita flori de levantica
125 g crema de branza

ingredientele astea sunt pentru vreo 12 dulcegarii taaare parfumate :)


Incingem cuptorul la 170 grade C. Amestecam faina cu sarea si praful de copt. Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa


 incorporam pe rand ouale amestecand bine de tot dupa fiecare


stoarcem lamaia si adaugam zeama si coaja rasa




cernem mixul de faina si incorporam usor


iar la sfarsit adaugam ciocolata alba taiata bucatele si florile de levantica


 punem in tavita de briose hartiutele speciale si impartim in mod egal compozitia


Dam briosele la cuptorul incins pentru 20 de minute. Cand sunt gata se scot pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.


Intre timp pregatim frosting-ul

luam 4 linguri din cei 120 ml frisca lichida si  punem intr-un ibric mic, peste care adaugam florile de levantica. Punem ibricul pe foc si aducem la punctul de fierbere. Stingem aragazul si lasam sa se infuzeze pentru 15 minute.


 strecuram frisca si aruncam florile de levantica. (frisca va capata o culoare usor albastruie de la flori, dar nu e problema, se va pierde culoarea in timp :)  )


repunem pe foc ibricul cu frisca si topim ciocolata alba. Lasam sa se raceasca complet


intr-un vas mixam crema de branza cu zaharul pudra


turnam ciocolata topita si racita


 intr-un alt vas batem restul de frisca lichida


 si o adaugam cremei de branza si ciocolata


punem crema intr-un pos de cofetarie si ornam cu ea briosele racite


pentru un touch final pudram cu zahar cupcake-ul si presaram cateva floricele de levantica



 iata-le 



atat de parfumate



 dulci si pufoase


numai bune pentru Craciun! :)




si cu aceasta ocazie mi-am facut si zahar parfumat ca sa-l folosesc si alta data


sper sa va placa


 enjoy!





25 de comentarii:

  1. Ohhh, sunt perfecte !! <3<3<3 Ador levantica, ciocolata alba si cupcake-urile... Cred ca trag o fuga in bucatarie ca le am pe toate-n casa. :))) Pupicei, frumoasa mea ! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase ti-au iesit... nu stiu ce gust are levantica.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. ... vreau si eu lavanda! bine ca stim unde gasim ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaaai cum arata si ce pofta mi-ai facut :P. Stiam eu ca o sa primesc retete la concurs numai una si una :D

    RăspundețiȘtergere
  5. oh, ce minunatie ai facut! Ai combinat toate ingredientele mele preferate :)
    arata foarte foarte foarte bine! pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari arata super!!!
    vreau si eu lavanda comestibila... :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte , dar foarte bine arata! Iar prezentarea , e super, simplu si de o eleganta desavarsita!! Succes!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai Andreea,

    Tie nu ti-e mila de noi ? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am gãtit pânã acum cu levãnticã...aratã asa de bine cã iar mã apucã nelinistea pânã nu le pregãtesc:) pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Tare bine arata si delicioase la maxim!!!Bafta la concurs!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte mult imi place lavanda.Sunt foarte frumoase prajiturelele tale.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ana dear, daca te apuci de ele, sa-mi spui si mie cum ti-au iesit! :) Pup. Ah, si sa nu uit. Arunca si la mine macar un crinkle d-ala cu muuulta ciocolata. Pup iar.:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Bianca, dupa cum zice sotul meu,"levantica e aia care se pune in sifonier" :)). E foarte parfumata si aromata.

    RăspundețiȘtergere
  14. Andreea Elena, din cate am inteles e destula levantica pe acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Just me, sunt interesante. Sa inteleg ca nu prea te incanta levantica in dulciuri, nu? :) E un desert controversat, nu oricine ar manca levantica. E prima data cand incerc si eu sa o folosesc in dulciuri.

    RăspundețiȘtergere
  16. Isabela, ma bucur ca-ti plac! Sper sa primesti cat mai multe si mai frumoase retete la concurs! Pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  17. Emily, m-am gandit ca levanticai nu-i sta bine asa ca am combinat-o cu ciocolata alba. Eu zic ca am facut treaba buna. Ma bucur ca-ti place.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sorina Luiza, iti multumesc! Cred ca poti comanda de la ei de pe site.

    RăspundețiȘtergere
  19. Adela, multumesc! Am avut mari emotii pentru ca nu stiam cum o sa iasa aceste cupcakes. Dar mi-au placut la gust! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Lia, chiar nu are de ce sa-mi fie mila de voi, mai ales de tine, cand la tine pe blog troneaza niste carnati si o sunculita cu aroma care vine tocmai de la tine din Maramures pana aici la mine :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Ramona Alina, sa stii ca nici eu nu am mai gatit pana acum cu levantica! A fost un challenge pentru mine :) Dar cred ca a fost ok pana la urma. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Licuta, multumesc! De mult nu mai participasem la un concurs. Am mari emotii! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Dia, ma bucur ca am mai gasit un fan levantica :) Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  24. splendide!!! felicitari pentru tot!!
    Azi le-am descoperit!
    de-abia astept sa le pregatesc si eu :))

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.