Faceți căutări pe acest blog

duminică, 5 februarie 2012

Pui cu ciuperci shiitake proaspete




Bine v-am gasit! Eu sunt Andreea, eterna indragostita de China, cultura chineza, limba chineza si nu in ultimul rand de mancarea chinezeasca. Despre cum am ajuns eu sa iubesc China si tot ce tine de aceasta tara, am sa va spun intr-o zi mai pe larg. Insa azi am sa va fac o mica destainuire: va spun ca blogul meu de fapt isi are radacinile intr-o bucatarie chinezeasca :). Prin anii mei de studentie, pe cand eram studenta bursiera in China, mancam destul de des mancare chinezeasca la restaurantele de prin jurul campusului in care invatam. nu e un secret faptul ca toti bucatarii chinezi folosesc glutamatul de sodiu, MSG sau E621 cum i se mai spune. 
La vremea aceea, oricat incercam eu sa conving chelnerii care imi luau comanda sa spuna bucatarului sa nu mai puna acest tip de E in mancarea pe care eu o comandam, nu reuseam. Am inceput chiar sa le spun ca sunt alergica la glutamat si ca in niciun caz sa nu adauge in mancare "praful ala minune"!. Niciun rezultat!
Atunci am decis ca trebuie sa fac ceva: sa merg in bucataria restaurantului si sa stau alaturi de bucatarul care imi pregatea mancarea ca sa fiu sigura ca nu-mi pune glutamat in mancare! :)

Asa am ajuns eu sa vad bucatarii care dadeau foc tigailor imense, cum tocai carnea si legumele, cat de repede se miscau si cu cata arta manuiau satarul si betisoarele! O adevarata incantare! Mai tarziu, cad m-am intors i tara, am inceput sa-mi gatesc singura mancarea chinezeasca dupa cum invatasem de la bucatarii chinezi. 
Mai tarziu, a luat nastere micul meu blog de mancare chinezeasca in care impartasesc si altora din experientele mele culinare in China, arome exotice si mici secrete din bucataria chinezeasca.
Astazi m-am dus in vizita la Brandusa, un om cu suflet minunat, cu pofta de viata si muuuulta experienta culinara. Si pentur ca situ ca si ea este fan bucatarie chinezeasca, am venit in dar cu un fel de mancare chinezesc, pe cat de simplu, pe atat de delicios: Pui cu ciuperci shiitake. Reteta o gasiti aici, pe blogul Brandusei


Cu drag,

Andreea :)

12 comentarii:

  1. chiar acum gatesc chinesesc ! insa reteta mea din seara aceasta contine putin mai multe legume :)
    ai un blog super fain, mai ales ca si eu sunt zapacita dupa mancarea chinezeasca !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata si cred ca e delicios!
    Felicitari pentru blog,e deosebit de frumos!
    Iti doresc o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Maine voi pregati aceasta reteta.Thankyou!Vin cu dovezi curind pe blog.Xoxo.un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pofta imi faceti voi chinezoaicelor ! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte delicioasa si apreciata de cei din jur.
    Andreea,n-am vazut nicaieri unde si cind ai adaugat zaharul?... L-am adaugat dupa ce-am calit ciupercile.Multumesc frumos! O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cam mult a trecut de cand nu te-am vizitat dar acum am cautat reteta asta si o voi face deseara :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Se poate inlocui prazul cu ceapa verde ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Unde pot gasi ciuperci shiitake?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma ajuti, te rog, cu o reteta de pui Shanghai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ioana! Presupun ca prin pui Shanghai te referi la fasiile de pui trecute prin ou si pesmet cu susan, dupa care prajite, adica niste snitzele. Daca la acestea te referi, te voi dezamagi cu urmatorul meu raspuns: in China, denumirea asta de pui Shanghai si mancare de genul acesta nu exista. Pui Shanghai nu este nimic altceva decat snitzel de Romania inventat pe aici prin restaurantele noastre romanesti. Prin urmare, nu-ti pot da reteta chinezeasca, pentru ca ea nu exista :). Insa, daca iti place asa mult, poti prepara snitelele clasice fara probleme :).

      Ștergere
  10. Bun, bun, bunnnn! Mulțumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.