Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 martie 2012

Tonka cupcakes





Daaa...stiu ca v-am promis data trecuta cand am vorbit despre magnificii si super gustosii Biscuitei cu parmezan si rozmarin , ca urmatoarea postare va fi cu un deliciu chinezesc. Insa, va zic ca trebuie neaparat sa nu ratez petrecerea minunata de pe blogul lui Emily unde se strang multe fete cu dulciuri care mai de care mai gustoase la Tea Party. Asa ca dau si eu repede fuguta cu inventiile astea albastre, caci tema petrecerii este in culoarea albastra :). Si ca sa fie ceva mai special, m-a gandit ca ar fi bine sa fac o diversiune de gust: cu Tonka! 


Despre boabele Tonka probabil ca ati mai auzit, eu le-am folosit cu mare succes si toti au spus ca prajiturelele facute cu aceste boabe aromate au un gust special, inconfundabil! Eu am aceste boabe minunate de la Sugarspice.ro, daca intrati aici pe site, gasiti mai multe detalii despre Tonka.

reteta brioselor este obisnuita si simpla, insa crema de deasupra face totul! :)

Avem nevoie de:

200 g faina
150 g unt
200 g zahar 
3 oua
100 ml iaurt
1/2 plic praf de copt
1 varf lingurita pudra vanilie
1 praf sare

Incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron amestecam faina cernuta cu sarea si praful de copt, lasam deoparte. Intr-un alt castron amestecam untul moale la temperatura camerei , incorporam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare


 adaugam pudra de vanilie


dupa care iaurtul


dupa care usor de tot, incepem si incorporam faina amestecata cu sarea si praful de copt


compozitia obtinuta o impartim in formele de briose acoperite cu hartie de copt. Le dam la cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Le scoatem din forme si le punem pe un gratar sa se raceasca. 


Intre timp pregatim crema Tonka:

200 g ciocolata alba
100 g frisca lichida
250 g Mascarpone
1/2 boaba Tonka

tocam ciocolata alba in bucati mai mici, o asezam intr-un bol si turnam peste ea frisca lichida.


Punem castronul pe bain marin si lasam sa se topeasca ciocolata impreuna cu frisca


radem pe razatoare 1/2 dintr-o boaba Tonka


amestecam totul bine si lasam sa se raceasca


dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata, o amestecam cu crema de branza Mascarpone


 cu minunea asta de crema aromata ornam briosele noastre


dar pentru ca azi e zi speciala, dupa cum spuneam, mi-am permis sa ies din tipare si sa adaug in crema un strop de colorant alimentar


iaca ce a iesit! :)



si dupa cum se zice...and the rest is silence! :)


sunt innebunita dupa culoarea albastra!




voua nu va place?


 voua ce culoare va place? ia sa aud! :)


si daca ati folosit boabele Tonka, sa-mi spuneti ce parere ati avut de ele!


ne vedem la deliciul chinezesc! Nu am uitat! :)


Enjoy!


12 comentarii:

  1. Foarte faine cupcakurile,albastru e favorita mea culoare!N-am auzit de boabele tonka,dar am sa ma interesez :).Un saptamina faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt superbe !!!!! Albastrul acesta iti face ziua senina !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da da ...and the rest is silence! :) Si imi place albastrul! Pupici

    Antonina (nu ma pot loga, sunt ceva probleme vad)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunteti superbi , tin sa va multumesc pentru reteta si pentru modul de a prezenta prepararea. Pozele sunt foarte '' delicioase ''

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am devenit fana a samburelui tonka.Da cremelor o aroma cu totul speciala.Tare frumusele ti-au iesit cupcakes-urile astea !Imi place crema.Am s-o incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. superbe si delicioase! Imi place tare mult culoarea obtinuta ;) Pup fata frumoasa :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata super bine in albastru!De gust nici nu mai zic, ca sunt super delicioase!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt absolut superbe!!! si culoarea e perfecta. pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Waw!! Minunate sunt! Pozele sunt de nota 10!

    RăspundețiȘtergere
  10. ce frumoase sunt, asa albastreeee :)
    cu ce seamana la gust tonka?

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.