Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 aprilie 2012

Electrolux mă invită la Cina Regală



Particip cu mare drag si emotii la invtatia Electrolux sub umbrela Passion4Cooking si anume o Cina Regala la Palatul Elisabeta impreuna cu A.S.R Principesa Margareta si 5 food bloggeri. Pentru a putea participa la acest eveniment special si unic, a fost organizata o competitie in care noi, food bloggerii am avut ocazia de a  alege una dintre retetele A.S.R Principesa Margareta indicate pe site-ul Electrolux, retete care se regasesc si in Cartea Regală de Bucate, care a  iesit de sub tipar in anul 2010. Fiecare food blogger a putut sa-si aleaga numai o singura reteta din cele indicate, si sa o pregateasca intr-o maniera unica, personala si creativa.


Iata si varianta mea de:


pentru sos (salsa):
1 fruct mango, curatat si taiat in cubulete de 1 cm
1 fir ceapa verde tocat marunt (numai partea verde)
1 lingura coacaze rosii uscate 
1 lingura coacaze rosii proaspete
1 lingura vin de rodii
2 linguri coriandru proaspat 
 1 lamaie verde (lime)
1jumatate ceapa rosie
2 ardei iuti 
1 catel usturoi
sare, piper

pentru somon:
4 fileuri somon ( a 200 g fiecare)
1 lamaie verde (lime)
2 lingurite ulei
2 lingurite boabe coriandru macinat
2 catei usturoi pisati

pentru ornat
1 lime
foi salata verde

Pentru inceput am taiat fructul mango in cubulete de 1 cm, am tocat fin ceapa verde si coriandrul. Dupa cum spunea si reteta, daca nu gasiti seminte de rodie, adaugati 2 lingurite de ceapa rosie. Ceapa rosie va da un gust special si o culoare tare placuta acestui sos de mango. Pentru a da acel gust minunat, inconfundabil de rodie, eu am adaugat vin de rodii.  Am tocat marunt ceapa rosie si ardeii iuti uscati. 


 Intr-un castron am amestecat cubuletele de mango, ceapa verde, ceapa rosie, si bobitele de coacaze uscate.


 am stors sucul de lamaie verde, l-am turnat  separat intr-un bol, in care am amestecat vinul de rodii, coriandrul proaspat tocat, ardeii iuti pisati, usturoiul pisat, sarea si piperul


amestecul obtinut l-am turnat peste compozitia de mango


Am potrivit gustul din nou de sare si piper



 Sosul obtinut l-am pastrat peste noapte in acest bol de sticla. A doua zi, am scos din compozitie coacazele uscate si pentru un aspect mai frumos si un gust proaspat, le-am inlocuit cu bobite de coacaze proaspete. O savoare aparte!



Pentru somon, am incalzit cuptorul la 260 grade Celsius. Intre timp am scos sosul de mango din frigider si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. 



intr-un bol am amestecat boabele de coriandru macinat, uleiul, sucul de lamaie, cateii de usturoi pisati, sarea si piperul


cu acest amestec am uns cu ajutorul unei pensule fiecare din bucatile de file de somon


pe o tava am pus hartie de copt si am asezat fileurile cu pielea in jos, le-am dat la cuptor pentru 13 minute. Daca doriti ca somonul sa fie mai putin patruns, atunci lasati fileurile la cuptor pentru 11 minute. 


Am asezat fileurile de somon pe un pat de salata in farfuria de servit, peste care am pus sosul de mango




 boabele de coriandru macinat au dat o savoare speciala somonului la cuptor


iar coacazele usor acrisoare si mango parfumat au dat prospetime preparatului in sine


 un gust minunat


 un rafinament aparte


o Cina Regala!

30 de comentarii:

  1. http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/23 aprilie 2012, 11:00

    Succes Andreea! Reteta asta am facut-o si eu de Buna Vestire si a fost nemaipomenita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow!!! felicitari!!!! arata tare bine ce ai gatit tu...!

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca sosul a fost extraordinar.Bafta ! poate ajungem sa ne cunoastem!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bafta multa! Cred ca este delicios acest preparat!

    RăspundețiȘtergere
  5. O reteta delicioasa !!! Bafta multa iti doresc din suflet !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata si suna teribil de bine ! Ma primesti la cina ??? :) Bafta multa !
    Pupici!
    xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce prezentare delicioasa. Multa bafta, Andreea! pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc frumos, Prajiturici! :) Somonul gatit in acest fel este minunat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Timea, iti multumesc! Nu ne asteptam sa ne placa asa de mult somonul gatit in acest fel!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vio, multumesc! Sosul face tot in aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pansy, mi-as dori din toata inima sa ne cunoastem! Cand tu si fetele mai faceti o iesire in oras sa ma invitati si pe mine, am sa vin cu cea mai mare placere!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hana, iti multumesc! Da, este delicios acest preparat!Mai ales ca este regal! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Magda, saru'mana! Chiar este o reteta delicioasa! Am avut mari emotii cand am pregatit-o! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ana dear, cum sa nu te primesc la cina? Esti invitata mea! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anto, saru'mana! Bafta si tie! Dar ce zic eu aici, bafta...tu sigur o sa participi la dineu, preparatul tau arata de milioane! Pupici! P.S. La teatru cand mai mergem? :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari, Andreea! Ne vedem la Palatul Regal!

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari,ma bucur ca te-am gasit din intamplare si ca te ocupi de retete chinezesti,o bucatarie pe gustul nostru.Te invitam pe la noi si daca iti place iti propunem un schimb de link.O noapte buna,Daiana ,mesterul torturilor,Simplu si bun

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari, un somon regal, intr-adevar!

    RăspundețiȘtergere
  19. oh, ce bine arataaaaaa! Felicitari draga mea! Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  20. Felicitari, astept poze de la Palat! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mihai, abia astept sa ne vedem! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Simplu si bun, multumesc! Am sa trec pe la voi! O seara minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  23. Liana, multumesc! Chiar mi-a placut aceasta reteta! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. The Wandering Oltean, reteta e intr-adevar fenomenala! :)De aceea am si ales-o pentru acest concurs.

    RăspundețiȘtergere
  25. Emily, sa stii ca am avut mari emotii cand am facut aceasta reteta, mai ales cand am postat-o! :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Sara&Miki, sunteti niste dulci! Sper sa reusim sa facem ceva poze la Palat, este o ocazie minunata! Va pup!

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.