Cheesecake cu zmeură și rodii





Faptul ca imi place o felie de cheesecake fina si delicata, nu cred ca mai este un secret pentru nimeni :). Insa de fiecare data cand servesc asa ceva, parca imi vine o noua idee de cheesecake. Mai fructat, mai deosebit, mai frumos, mai gustos. Astazi, va prezint una dintre cele mai frumoase dulcegarii ale mele! O felie delicata, dulce, senzuala, rafinata si afrodisiaca :). 

Ingrediente pentru un cheesecake cu diametrul de 22 cm.

pentru blat:
200 g biscuiti digestivi
150 g unt topit

Pentru umplutura:
300 g mascarpone
250 g ricotta
100 g zahar pudra
5 g gelatina granule
1 lingurita extract de vanilie
2 lingurite apa de trandafiri
200 ml frisca lichida
300 g zmeura

pentru jeleu de rodii:
2 rodii mari (in total sa aiba 200-250 g)
100 g zahar
1 lingurita extract de vanilie
10 g gelatina

pentru decor:
boabite de rodii
zmeura proaspata
frisca 
menta

Incepeti cu jeleul de rodii: curatati rodiile si puneti-le intr-un robot de bucatarie. Mixati boabele de rodie pentru cateva zeci de secunde pana ce boabele se sfarama si isi elibereaza sucul. 


turnati amestecul intr-o sita pusa deasupra unui bol si lasati sa se scurga tot sucul. Pasati piureul ramas cu o lingura. Aruncati resturile si turnati sucul intr-un ibric. Adaugati zaharul si extractul de vanilie. Fierbeti pe foc timp de 2 minute. Stingeti focul si lasati la o parte. Hidratati gelatina in 3 linguri cu apa, dupa care o adaugati in sucul de rodii cald. Amestecati bine si lasati la sa se raceasca la temperatura camerei. 


Pregatiti blatul:
Puneti biscuitii digestivi intr-o punga si cu ajutorul unui sucitor maruntiti-i bine pana ce obtineti un pesmet. Puneti pesmetul de biscuiti intr-un bol, iar peste ei turnati untul topit. Amestecati bine, si turnati compozitia rezultata intr-o forma de tort cu diametrul de 22 de cm, cu inel detasabil. Presati cu podul palmei amestecul de biscuiti pana obtineti o masa compacta. Dati forma de tort la frigider. 

Pregatiti crema de branza: hidratati gelatina in 2 liguri de apa. Intr-un bol amestecati mascarpone cu ricotta, zaharul pudra, extractul de vanilie si apa de trandafiri. Intr-un castron incalziti usor gelatina la bain marin, luati cateva linguri din crema de branza si incorporati in gelatina, astfel incat sa aduceti gelatina la aceeasi temperatura cu crema de branza. Incorporati amestecul de branza si gelatina in restul de amestec de branza. Mixati frisca lichida pana ce obtineti o compozitie pufoasa. Incorporati usor in crema de branza. 


Montati cheesecake-ul:

Scoateti forma de tort de la frigider, blatul deja este intarit. Turnati jumatate din compozitia de branza in forma de tort, nivelati usor. Peste puneti 4 linguri din jeleul de rodii si treceti lama unui cutit prin crema de branza, astfel incat sa obtineti un aspect marmorat. Pe deasupra presarati zmeura. 


 Deasupra puneti si restul de crema de branza, nivelati bine. La sfarsit, turnati restul de jeleu de rodii, avand grija sa acoperiti toata suprafata cheesecake-ului. 



Dati cheesecake-ul la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine il lasati la frigider peste noapte. Dati lama unui cutit subtire prin apa fierbinte, apoi treceti-o printre marginea formei de tort si cheesecake, astfel incat sa-l scoateti mai usor. Scoateti inelul formei de tort, transferati cheesecake-ul pe platoul de servit. 


Ornati cu rozete de frisca, zmeura si rodii. 


 Lasati la frigider pana in momentul servirii


 Cand taiati feliile, treceti cutitul prin apa fierbinte, astfel veti obtine felii perfecte.


 Serviti cu mare placere alaturi de persoana draga voua. 









Aceasta reteta de cheesecake este sponsorizata de MyMan.ro, magazinul online de cadouri pentru barbati.