Brownie cheesecake








Combinatia dintre prajitura cu ciocolata tip brownie si crema de branza este una speciala atunci cand vorbim despre aceasta prajitura. Pe langa faptul ca este  gustoasa, contrastul dintre cele doua compozitii da un aspect tare placut acestor  bucatele ciocolatoase. 


In plus, se face foarte usor si se coace intr-un timp rapid. Deci, ce va mai puteti dori de la ea? 

Ingrediente:
pentru o tava cu dimensiunile 20x20 cm
250 g ciocolata neagra (continut de cacao 70%)
150 g unt
100 g zaha brun
3 oua
1 lingura cacao
2 linguri faina
1 lingurita cafea instant
2 lingurite rom
1 praf sare
pentru compozitia de branza:
200 g mascarpone
1 ou
2 lingurite zahar vanilat


Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti intr-un bol rezistent la temperaturi inalte ciocolata impreuna cu untul. Puneti bolul deasupra unei craticioare cu apa care fierbe si topiti ciocolata impreuna cu untul. Dati bolul la o parte si lasati sa se raceasca putin. Adaugati zaharul brun, ouale, faina, cacaua, cafeaua instant, faina, extractul de rom si sarea. Amestecati totul bine pana se omogenizeaza complet. 
Intr-un castron separat amestecati branza mascarpone la temperatura camerei impreuna cu oul si zaharul vanilat. Ungeti cu unt o tava de copt cu dimensiunile de 20x20 cm, turnati compozitia de ciocolata si nivelati bine. Din compozitia cu mascarpone luati cate o lingura si puneti din loc in loc peste compozitia de ciocolata. Treceti lama unui cutit printre cele doua compozitii astfel incat sa obtineti un aspect marmorat. 
Dati tava la cuptorul incins pentru 15 minute, dupa care scadeti temperatura cuptorului la 150 grade Celsius si mai coaceti pentru 10 minute. Faceti testul scobitorii. 
Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet.
O puteti taia patratele atunci cand este racita complet.


Enjoy!