Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 29 aprilie 2017

Tartine cu piersici si branza albastra




Acum ca vremea s-a mai incalzit afara, putem in sfarsi sa iesim in aer liber si sa ne bucuram de soare si de petreceri in aer liber cu cei dragi. Dar din cand in cand vremea ne mai joaca feste, asa cum a fost saptamana trecuta de am zis ca vine din nou iarna! :)). Pentru maine, pentru ca este duminica, planuiam sa mergem la un picnic in aer liber impreuna cu niste prieteni. Prognoza meteo tocmai ne-a spus ca vremea se va strica si  ca vor fi sanse mari de ploaie. Chiar daca vremea de afar se strica, noi ne vom duce planul de petrecere la capat, doar ca il vom schimba un pic. Vom avea o petrecere acasa cu niste preparate usoare si rapide, de tipul finger food. Pentru ca de Paste toata lumea a mancat oua si oua umplute, de data aceasta nu mai avem de gand sa pregatim preparate asa grele ci unele mult mai usoare si mai aspectuoase. Spre exemplu aceste tartine cu piersici si branza albastra. Cosuletele se pot prepara din timp, iar cu putin inaintea petrecereii le putem pune umplutura. Sau le putem prepara cu o zi inainte si sa le servim imediat cum ajung invitatii. Referitor la umpluri, cerul este limita, puteti pune cam orice doriti, atat timp cat nu le faceti prea lichide, astfel incat sa se inmoaie cosuletele. De data aceasta eu am preparat umplutura cu branza albastra, si piersici din conserva de la Sun Food. Pentru o nota crocanta am pus si niste nuci pecan. Combinatia mi s-a parut una foarte reusita, de aceea v-o recomand si voua cu mare drag!

Ingrediente:
500 g aluat de foietaj
1 ou batut
200 g branza albastra cu mucegai
1 lingura crema de branza
50 g nuci pecan
cimbrisor proaspat


Pentru inceput incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Pudrati cu faina blatul de lucru si asezati aluatul de foietaj. Pe deasupra presarati din nou putina faina.


Cu ajutorul unui sucitor de bucatarie intindeti usor aluatul si nivelati-l. 


Luati 2 forme rotunde pentru patiserie, una mai mare cu diametrul de 6 cm si una mai mica cu diametrul de 4 cm. 


Din aluat decupati 4 cercuri mari care vor reprezenta baza cosuletelor


dupa care decupati alte 8 cercuri mari cu ajutorul formei mari. In mijlocul lor asezati forma mica si decupati cercuri mici. Avem nevoie doar de inelele acelea subtiri formate. Dati foaia de aluat la frigider pentru 20 de minute ca sa se intareasca din nou aluatul si pentru a putea transfera in siguranta aluatul pe tava de copt. 


Scoateti aluatul de la frigider. Cu ajutorul unei furculite intepati din loc in loc cercurile mari


Transferati cercurile mari pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ou batut. Pe deasupra cercurilor de baza asezati cate un inel de aluat. Ungeti din nou cu ou batut. Asezati cu grija si celalalt inel de aluat, ungeti din nou cu ou batut. 
Dati tava la cuptorul incins pentru 15 minute pana ce obtineti niste cosulete crescute si aurii. Scoateti tava din cuptor si lasati cosuletele sa se raceasca complet. 


Intre timp pregatiti umplutura. Desfaceti conserva de piersici, scoateti piersicile intr-o sita si scurgeti-le bine. 


Intr-un castron sfaramati branza cu mugegai cu ajutorul unei furculite. Adaugati nucile pecan maruntite. 


Tocati marunt 6 piersici bine scurse din compot, incorporati-le in compozitia pentru umplutura.


Umpleti cosuletele cu umplutura, iar pe deasupra asezati cate o feliuta de piersica din compot.


Asezati cate o nuca pecan


Si frunzulite cimbrisor cu lamaie proaspat. 


Serviti cosuletele imediat sau pastrati-le la frigider pana in momentul servirii.


Este o combinatie surprinzatoare intre dulce si sarat, dar delicioasa!


Este o idee tare draguta pentru finger food!



Enjoy!





2 comentarii:

  1. Arata si cu siguranta are un gust foarte bun!O reteta perfecta!

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.