Pancakes cu porumb si blue cheese





Cand spun pancakes nu ma gandesc neaparat la cele dulci, ci parca le am in fata ochilor si pe cele sarate. Pancakes dulci am tot experimentat de-a lungul timpului: pancakes cu ciocolata, pancakes cu ovaz si sirop de artar, pancakes cu afine si lamaie, pancakes cu cirese si rom, pancakes cu banane...si cate si mai cate. Dar tocmai zilele trecute mi-am dat seama ca pana acum nu am pus pe blog nicio reteta de pancakes sarate, asa ca astazi, iata: va prezint prima reteta. Pancakes sarate cu porumb si blue cheese. Am vrut sa folosesc porumb dulce din conserva de la Sun Food pentru ca aveam in camara si pentru ca mi-am dorit o textura aparte, o sa va povestesc mai incolo despre ce este vorba.

Ingrediente:
1 conserva porumb dulce Sun Food
2 oua
75 g faina alba
1 lingurita praf de copt
50 g branza albastra (blue cheese)
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
2 linguri ulei pentru prajit


Pentru inceput desfacem conserva, punem porumbul intr-o sita, o trecem printr-un jet de apa, scurgem bine porumbul de apa. 


Punem jumatate din cantitatea de porumb intr-un blender si pornim blenderul pentru cateva secunde pana obtinem un piure nu foarte fin. 



Separat, intr-un castron batem cele doua oua, 


adaugam porumbul maruntint, condimentam cu sare si piper


Apoi faina amestecata cu praful de copt


Amestecam totul cu o furculita, dupa care adaugam patrunjelul tocat


restul de boabe de porumb intregi


si la sfarsit branza albastra sfaramata in bucatele. Amestecam totul foarte bine. 


Intr-o tigaie incingem uleiul si turnam cate o lingura si jumatate de aluat in tigaie pentru a forma pancakes. 


Le lasam la foc mic sa se rumeneasca pe o parte si cu ajutorul unei spatule le intoarcem si pe partea cealalta. 



Cand s-au rumenit bine, le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.


Le servim imediat calde alaturi de o salata verde


Daca v-au ramas si pentru a doua zi, le puteti reincalzi pentru cateva secunde in cuptorul cu microunde. 





Sunt delicioase!



Enjoy!