Sunt niste biscuitei tare buni si delicati, sunt tare usor de facut si se pastreaza mult timp, desi va spun va nu vor rezista prea mult, caci odata ce ii vor gusta cei ai casei, nu se lasa pana nu ii extermina! Eu i-am facut ieri seara, iar astazi mai sunt doar cativa...
Ingrediente:
300 g cartofi
1 ou batut pentru uns biscuitii
150 g cascaval ras pentru topping
Cartofii curatati ii punem la fiert impreuna cu un praf de sare
cand sunt gata ii lasam sa se raceasca apoi ii zdrobim si ii amestecam cu unutul
pana obtinem un piure fin
adaugam branza rasa
apoi faina
obtinem o bila de aluat pe care o lasam la odihnit 30 de minute in frigider
intindem o foaie de aluat din care formam discuri
biscuiteii astfel formati ii punem intr-o tava unsa cu unt, ii ungem cu ou batut (in oul batut am pus un varf de cutit de boia dulce pentru a da culoare mai multa biscuiteilor, boiaua nu schimba gustul ci doar culoarea! daca doriti puteti pune si asa ceva)
peste ei punem cascavalul ras, cand am ramas in pana de cascaval am inceput sa pun susan
biscuiteii se coc in tava pana se rumenesc, si se servesc cu maaare placere!
este inutil sa spun ca se potrivesc perfect cu berea
de asemenea reprezinta un snack perfect
sau chiar aperitiv , cu diferite tipuri de branza sau pateu
Etichete: Aperitive