Nu este crema de zahar traditionala, are unele mici modificari, dar se prepara mult mai usor si nu este nici atat de dulce. Varianta aceasta am gasit-o si la
Miha (multumesc mult!) si mi-a placut tare mult. Deci iat-o:
500 ml lapte dulce rece
4 oua
1 lingurita amidon
4 linguri zahar
5 linguri zahar pentru caramel
2 pliculete zahar vanilat
Eu am procedat in felul urmator:
am topit cele 5 linguri de zahar
apoi am repartizat caramelul in forme mai mici
am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu cele 4 linguri de zahar si zaharul vanilat si lingurita de amidon, apoi am adaugat laptele rece
albusurile le-am batut spuma
si le-am adaugat compozitiei de galbenusuri si lapte, a rezultat asta:
am umplut o tavita jumatate cu apa, iar in ea am asezat formele tapetate cu caramel in care am turnat compozitia
am dat la cuptor pana a fost gata, la mine au fost suficiente 30 de minute. Am lasat formele la racit, apoi le-am mai dat la frigider cam 1 ora si...le-am pus sotului meu spre savurare :)
este un desert racoritor, are un gust tare fin si delicat
s-ar putea sa creeze dependenta :)
daca nu ma credeti, incercat si veti vedea :)
Etichete: Dulciuri