Atunci cand legumele sunt asociate cu branza toufu se creeaza o armonie in farfurie, ar zice chinezul. La baza multor mancaruri chinezesti sta branza toufu, acel preparat din boabe de soia. Probabil ca multi ati gustat aceasta soia si nu v-a placut, daca s-a intamplat acest lucru, ori nu sunteti obisnuiti cu gustul, ori ati gustat un tip de soia de calitate inferioara. Despre branza de soia o sa vorbim si cu alte ocazii, haida sa vedem ce armonie reiese din felul pe care il vom pregati mai jos.
Avem nevoie de
un dovlecel verde zuchinni
un cub de branza de soia
un morcov taiat feliute
un fir de ceapa sau de praz
4-5 ciuperci mu er
2 catei de usturoi
2 feliute de ghimbir proaspat
un praf de sare
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de sos de soia
Branza de soia de taie in bucati
ciupercile se pun la inmuiat in apa
dovlecelul se taie rondele, iar ceapa, usturoiul si ghimbirul se toaca si ele marunt si se incepe gatitul
Intr-un wok se incinge uleiul si se adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul
se adauga morcovii
apoi dovlecelul
ciupercile inmuiate si scurse de apa
apoi branza de soia, se amesteca si se lasa pe foc iute 1 minut
se condimenteaza cu sare si sos de soia se mai lasa 1 minut pe foc si apoi se serveste
este o mancare usoara si cu colorit frumos
sper sa va placa
Etichete: Mancaruri chinezesti