Pe calduri ca acestea sigur nimeni nu are chef de gatit! mancam cat mai light si daca s-ar putea mai deloc. Iata ca si chinezii au mancarurile lor usoare si fara sosuri. Varza este una dintre legumele preferate ale chinezului, cat si ardeii, iar ciupercile negre mu er sunt adevarate delicatese. Cam acestea sunt ingredientele care alcatuiesc acest fel de mancare delicios si usor.
1/2 varza chinezeasca
1 ardei gras rosu
4-5 ciuperci negre mu er
3 catei de usturoi
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita sos de soia
1 lingurita sos hoisin (optional)
sare, piper
si ne apucam de treaba:
varza se desface in foi si se spala
se taie in bucati
ardeiul gras se taie fasii
ciupercile se pun la inmuiat in apa cateva minute si apoi se taie in bucati
usturoiul se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan intr-o tigaie
se adauga ardeiul taiat fasii
apoi ciupercile negre taiate
se mai calesc un pic impreuna si apoi se adauga varza chinezeasca
amestecam totul, lasam cateva secunde...
adaugam apoi sare si piper dupa gust
apoi sosul de soia si sosul hoisin (daca folositi)
si gata.
se serveste in boluri individuale, sau ca atare alaturi de mancaruri pe baza de carne
este buna, crocanta si chiar are putine calorii
Etichete: Mancaruri chinezesti