Prajitura cu banane



 Printre fructele mele preferate se afla si bananele. As fi in stare sa mananc numai banane, daca as putea :)atat de mult imi plac. Asa ca nu se putea sa nu prestez si eu aceasta prajiturica minunata cu banane. Sunt sigura ca aveti reteta si ca ati mai facut. Eu am folosit urmatoarele:

150 g unt
200 g zahar brun
3 oua
4 banane bine coapte
270 g faina
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare
pentru ornat ciocolata topita

In primul rand am amestecat ingredientele uscate, mai putin zaharul,  adica:  faina, sarea , praful de copt, si bicarbonatul, apoi:

untul l-am taiat bucatele


 peste el am pus zaharul brun si zaharul vanilat

 le-am mixat bine de tot pana au devenit o crema

  

 apoi am adaugat primul ou, am mixat bine, apoi cel de-al doilea, iar am mixat, apoi al treilea


abia acum am decojit banaele, le-am rupt bucati mai mari
 

 le-am pus in blender si peste el am pus repede sucul de lamaie ca sa nu se oxideze bananele

 


 piureul rezultat l-am turnat peste crema de unt si oua

 apoi am turnat amestecul de ingrediente uscate

 compozitia am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, am dat la cuptor cam 50 de minute, dupa testul cu scobitoarea


cand am scos tava din cuptor, am crezut ca inca nu se facuse, deoarece prajiturica inca mi se parea moale, dar a fost ok, dupa ce se raceste, obtinem un blat pufos si usor umed. Dupa ce se raceste, putem pudra cu zahar prajiturica, dar pentru ca la mine s-a crapat un pic, am optat pentru ciocolata topita, ca sa o maschez un pic :)
 adica asa:   :)


si va asigur ca nimeni nu a stiut de micile probleme aparute :)
 am lasat-o la frigider 15 minute ca sa se intaresca si ciocolata



 iata si sectiunea



pufoasa

 cu miezul usor umed


cu gust minunat de banane
 si cu ceva feliute de banane pe langa :)


 

 data viitoare am sa folosesc aceasta prajiturica pe post de blat, bineinteles pentru tort cu banane :)

 Spor la mancat! :)


Etichete: