Sunt dragute si tare bune. Servite la masa, vor constitui nu numai un deliciu culinar, ci si o mare surpriza pentru invitati. De asemenea, se vor amuza copios cautand prin ele dupa mesaje de bine si urari. Oricat de mult ma veti uri pentru ceea ce va voi spune acum, trebuie sa va stiti faptul ca aceste mici prajiturele nu vin de fapt din China. Sunt intr-adevar asiatice, dar mai degraba vin din Japonia dar acelea au in compozitie miso si susan. Si pe deasupra, mai si distrug acest mit spunandu-va ca eu cat am stat in China, nu am vazut printre dulciurile traditionale si aceste fortune cookies, dar chinezii le cunosc si chiar le-au dat si denumiri in chineza precum 幸运并 sau 幸运签语饼. Foarte renumite sunt in restaurantele chinezesti din America, si cred ca mai mult de aceea chinezii le-au acceptat, pentru a nu distruge mitul americanilor :). Exista o intreaga disputa cu privire la aceste prajiturele cu ravas, dar acum eu ma intorc la reteta mea.
Ne trebuiesc urmatoarele:
2 albusuri de ou
1/2 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita esenta de migdale
3 lingurite de ulei
8 lingurite faina+2 lingurite amidon
8 lingurite zahar
3 lingurite apa
si...bineinteles ...ravasele!
mai intai incingem cuptorul si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt
Intr-un castron batem albusurile spuma ca pentru bezele
adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale si uleiul si continuam sa mixam
apoi adaugam si restul de zahar si faina amestecata cu amidonul
amestecam apoi cu cele 3 lingurite de apa si obtinem aceasta constistenta
luam cate o lingura din compozitie
si turnam pe hartia de copt
apoi cu spatele lingurii nivelam compozita trasand un cerc cu diametrul de 5 centimetri; este bine sa trasam pentru inceput numai 2 astfel de cercuri, caci dupa copt, se vor intari foarte repede. Dam tava la cuptor pentru 5 minute, sau pana cand marginile aluatului vor capata o culoare usor maronie
pregatim ravasele si le indoim in doua
si de asemenea mai pregatim o cana , goala, evident! :)
aluatul este copt, dupa cum ziceam, are marginile maronii, cu o consistenta usor lipicioasa, asa si trebuie sa fie!
imediat, cat inca este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cutit, dezlipim "fursecul" de pe hartia de copt si il intoarcem pe partea cealalta
in mijlocul fursecului asezam ravasul indoit in doua
unim cele doua margini ale fursecului, apasand bine ca sa se lipeasca intre ele
imediat luam fursecul si il mulam pe marginea canii, il vom tine asa cateva secunde pentru a capata forma specifica prajiturelei
dupa cum spuneam, e o chestie de cateva minute, caci fursecul se va intari foarte repede
astfel am reusit sa dam forma prajiturelei...
continuam si cu restul de aluat; prajiturelele astfel formate s-ar putea sa aiba tendinta sa se desfaca, le vom pune intr-o tavita de briose, sau in cescute, cu deschizatura in jos. In acest moment, ele in ca sunt lipicioase, asteptam sa se usuce de tot si apoi le putem pune pe farfurie.
se pastreaza in cutii de metal inchise
cu cat se pastreaza mai mult, cu atat devin mai crocante
sunt tare bune, cu un gust pregnant de migdale
sunt mici si dragute
Fetelor, in aceste mici prajiturele am pus pentru voi toate, ravase numai cu urari de bine, cu multa sanatate si impliniri nenumarate! Poftiti fiecare sa va luati cate o prajiturica cu ravas. Sunt destule pentru toata lumea!
Sa fiti fericite si iubite!
SARBATORI FERICITE!
Cu mult drag, Andreea! :)
Etichete: Dulciuri chinezesti