Este una dintre cele mai bune si mai simple mancaruri chinezesti! Desi despre curry nu putem spune ca este un ingredient reprezentativ pentru China, el totusi se foloseste si aici. Am putea numi acest fel un tip de mancare "modern" deoarece, el cu siguranta este un imprumut in bucataria chineza, cel mai probabil din Japonia sau India. Prin urmare, nu este o mancare traditional chinezeasca, insa se regaseste din ce in ce mai mult pe mesele chinezilor printre celelalte tipuri de mancaruri. Ceea ce este atipic chinezesc la acest fel de mancare este in primul rand pasta curry si in al doilea rand, cartoful. Daca ati observat, chinezul nu se da in vant dupa cartof, si in general gateste destul de putin aceasta leguma. Asta pentru ca el considera cartoful ca fiind prea satios, socotind ca nu se potriveste nicicum cu orezul, in plus, continutul de amidon creste vertiginos intr-o astfel de combinatie culinara. Cu toate acestea, chinezul nu uraste cartoful, ci il combina din cand in cand cu diverse alte legume sau carne. Prima data am mancat acest tip de mancare in Cambogia si mi-a placut tare mult. Atunci cand m-am intrors in China am descoperit cu mare bucurie ca si chinezii pot prepara mancarurile pe baza de curry la fel de bine ca si vecinii lor! Va asigur ca si voua o sa va placa la fel de mult, mai ales ca toate ingredientele sunt accesibile, odata ce ati gasit si pasta de curry, sau praful de curry. Daca totusi nu gasiti pasta de curry, atunci puteti inlocui cu incredere 3 lingurite praf de curry amestecat cu 1 lingurita de amidon.
Ne trebuiesc urmatoarele:
1 piept de pui dezosat
3 cartofi medii
1 morcov
1 ceapa alba
50 ml ulei
3 linguri pasta de curry verde
100 ml apa
1 mana nuci caju
Morcovii si cartofii ii taiem in feliute subtiri
puiul in fasii, iar ceapa in cubulete
intr-o tigaie prajim in ulei fasiile de pui, pana se rumenesc usor, le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte
in wok incingem o lingurita de ulei si adagam cartofii, morcovii si ceapa
le prajim usor cateva minute pana ce cartoful capata o culoare aurie placuta
adaugam si bucatile de pui prajite
stingem totul cu apa si lasam cateva secunde
pasta de curry este aceasta. Am gasit-o in Mega Image si desi aceasta este de origine japoneza, va sfatuiesc sa o luati cu cea mai mare incredere caci are un gust veritabil de curry verde si nu foarte iute. Are exact gustul pe care mi-l amintesc eu in acele mancaruri. Daca totusi nu gasiti pasta de curry, atunci amestecati 3 lingurite de praf curry cu 1 lingurita amidon si adaugati-le amestecului din tigaie, si amestecati pana ce sosul se ingroasa.
acest curry nu este aproape deloc picant asa ca puteti adauga chiar mai mult daca va place.
mai lasam totul pe foc pana se ingroasa sosul
dupa care adaugam nucile caju si stingem focul
amestecam usor cu spatula si gata
putem servi
putem face o exceptie sa il servim alaturi de o portie de orez, sau chiar sa-l consumam ca atare
este atat de bun incat o sa mai doriti o portie!
iar nucile caju ii dau o nota aparte!
un deliciu!
Enjoy!
Etichete: Mancaruri chinezesti