Varianta mai putin calorica, sa zicem asa :), a simplei omlete de dimineata. Avantajul e ca e mult mai usoara, nu are ulei si poate fi consumata si a doua zi. In plus, putem pune in ea cam ce gasim prin frigider si prin camara. Eu am gasit urmatoarele:
6 oua
200 g ciuperci
150 g porumb dulce
150 g telemea
150 g cascaval (afumat am pus eu)
75 ml smantana dulce
2 lingurite unt
1 lingura pesmet
sare, piper
marar
Am taiat ciupercile felii mai mari
le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera
branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari
cascavalul razatoarea cu ochiuri mici :)
am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida
am adaugat ciupercile calite
apoi porumbul
branza rasa
cateva linguri din cascavalul ras
si apoi mararul tocat marunt
albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri
am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet
am turnat compozitia in ea
iar deasupra am presarat cascavalul ras
am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute, a rezultat asta:
eu am lasat-o la cuptor sa se rumeneasca bine, dar daca doriti o puteti lasa mai mult, va iesi un pic mai palida :)
dupa cateva minute s-a mai lasat un pic (ceea ce este si normal) dar nu foarte mult
am taiat o feliuta cat era calda caci nu mai rezistam :)
si mi-a placut tare mult
am servit si a doua zi din ea si a fost la fel de buna si calda si rece
data viitoare am sa incerc si cu alte variante, eventual ardei, broccoli...
Enjoy!
Etichete: Aperitive