Couscous cu pui si mazare


Inca de cand am inceput sa vad emisiunile lui James Oliver, Retete in 30 de minute, mi-am dorit sa ma pot misca si eu atat de repede ca el si sa pregatesc cateva retete simple dar delicioase chiar in 30 de minute. Insa niciodata nu am reusit, deoarece ba mi-am ales feluri de mancare ce nesitau mai mult timp, ori m-am intins prea mult cu un fel de mancare, ori niciodata nu am apucat sa ma cronometrez ca sa vad exact cat timp mi-a luat sa le gatesc. Eh, de data asta am facut-o! Si chiar m-am cronometrat! :) Pentru ca era si un motiv bun sa o fac, intrucat ultima tema din concursul Inspiration Food Marathon organizat de Electrolux  se numeste chiar Reteta in 30 de minute. Si chiar am facut 3 retete, insa astazi va prezint numai una dintre ele, preferata mea :)  Daca va place aceasta reteta, atunci va rog sa-mi lasati comentarii aici in postare, sau pe pagina de Facebook unde voi face propaganda in acest sens :). Nu uitati ca in acest concurs am mai participat si cu retetele

  Frigarui cu ciocolata si fructe


Tagliatelle Alfredo cu somon si capere,


  Gateau Saint Honore


Smorgastarta-Tort Sandwich


si Coffee Cheesecake


inca mai puteti lasa comentarii la aceste postari. Multumesc! :)

Buuuunnn! si acum reteta de 

Couscous cu pui si mazare

Ingrediente pentru 2 persoane

150g couscous
200 ml apa
200 g piept de pui
100 g mazare congelata
10 caise deshidratate
6 rosii cherry
1 lamaie
50 g miez fistic
1 catel usturoi
1 bucata mica ghimbir
2 fire ceapa verde
4 fire menta proaspata
1 lamaie
2 lingurite ulei de masline
1 lingurita sare
1 varf cutit piper proaspat macinat



 Eu am folosit acest tip de cous cous, mi-a placut tare mult! 


intr-o craticioara puneti la fiert apa pentru couscous


Intr-o canita cu apa punem mazarea la dezghetat. Radem coaja de lamaie, stoarcem sucul de lamaie si il lasam deoparte. Tocam cubulete caisele uscate. 
Intr-un bol incapator adaugam couscous-ul, caisele tocate si coaja rasa de lamaie si jumatate din cantitatea de sare (1/2 lingurita)


cand apa da in clocot, o turnam peste couscous si acoperim bolul cu un capac


 curatam catelul de usturoi si ghimbirul. Le tocam marunt. Taiem pieptul de pui fasii, iar rosiile cherry le taiem pe jumatate. 

intr-o tigaie incingem uleiul de masline


adaugam usturoiul si ghimbirul tocat, lasam 30 de secunde sa se caleasca 


adaugam pieptul de pui taiat fasii 


si lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Rasnim piperul peste fasiile de pui.


Adaugam rosiile cherry si mazarea scursa de apa. Lasam pe foc 5 minute sa se caleasca toate impreuna.


Adaugam restul de sare, potrivim de piper daca mai e nevoie, inchidem aragazul


cu o furculita amestecam couscous-ul pentru a se afana


peste cous cous adaugam amestecul din tigaie


la final adaugam fisticul tocat, menta tocata si ceapa verde. La final adaugam si sucul de lamaie.


Amestecam totul si putem servi!


 servim alaturi de felii de lamaie sau impreuna cu o salata


eu v-am zis ca am mai pregatit si alte bunatati in acest timp, in fundal se gaseste o prajitura la tigaie, gata in mai putin 30 de minute :)



daca vreti si reteta la prajitura aceea din fundal, comentati aici dau dati Like pe Facebook! :)



 Va multumesc pentru ca m-ati sustinut si m-ati suportat in toata perioada acestui concurs! Wow, 3 saptamani! Nu stiu cand au inceput, nu stiu cand s-au sfarsit! Mi-a facut mare placere sa pregatesc aceste retete, un adevarat challenge! 


Va multumesc din suflet!

In curand revenim la wok-ul chinezesc :)