Salată de iarnă cu dovleac copt


Buna seara!

Eh, dragii babei, astazi nu papam dulce! Va recomand o salata satioasa, colorata, placuta la gust, armonioasa si sanatoasa, ca majoritatea salatelor, bineinteles! :) Si mai presus de toate, o salata cu un contrast minunat de culori si arome, numai buna pe vremea asta cainoasa de afara :)

200 g pulpa dovleac
100 g salata asortata (radichio, ruccola, salata romana)
6 rosii cherry
50 g miez seminte dovleac
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
1/2 lingurita mustar
sare de mare
piper proaspat macinat

 Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu hartie de copt, tocati in cuburi potrivite pulpa de dolveac, presarati peste cuburi sare de mare si stropiti totul cu cateva picaturi de ulei de masline. Dati tava la cuptor pentru 20 de minute pana ce dovleacul se inmoaie si capata o culoare usor maronie. Lasati dovleacul deoparte.


Spalati salata si rupeti frunzele bucati mari (sau apelati la varianta rapida, salata asortata la punga :) ). Taiati  in doua rosiile cherry. 





Pregatiti dressing-ul: intr-un castron mic adaugati uleiul de masline impreuna cu otetul balsamic, mustarul, sarea de mare si piperul proaspat macinat. Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel.



Intr-un bol incapator puneti salata, rosiile cherry, dovleacul si amestecati usor.



 Turnati deasupra dressing-ul, amestecati din nou. Gustati daca mai trebuie ceva la dressing (puteti adauga eventual ceapa verde, ceapa rosie sau ardei iute tocat marunt). 



Presarati pe deasupra semintele de dovleac.


 si cu asta ati terminat de gatit pe seara asta :)





Serviti imediat!



Pofta buna! :)