Chec cu menta si ciocolata




Desi am zis in nenumarate randuri ca nu sunt mare fan ciocolata, acest chec cu menta si ciocolata m-a cucerit pana si pe mine :). Cred totusi 80% ca menta m-a facut sa ma indragostesc de acest dulce, dar de ce sa nu recunosc in combinatie cu ciocolata a iesit o minune de chec! 
Intr-o zi, cand eram la cumparaturi, imi pica ochii pe o ciocolata cu menta. Instinctiv am intins mana catre ea si in secunda doi, in fata ochilor, ca prin vis, am vazut acest chec. N-am mai clipit, am insfacat de pe raft doua ciocolate de acest fel, si am fugit repede acasa si mi-am pus in aplicare planul diabolic de ciocolatos :D. 





Pe scurt sa va povestesc un pic despre aceasta traznaie, in caz ca nu v-am convins pana acum: pe langa faptul ca are destul de multa menta,  este incredibil de racoros, pufos, delicios si bun, se prepara  si foarte repede. Mie cel mai mult mi-a placut partea cand am asteptat sa se coaca in cuptor. Prin bucatarie deja incepuse sa se imprastie un miros usor de menta, iar cand am deschis cuptorul sa verific daca este gata, un val pliiiin de menta m-a lovit in fata! E clar! Checul asta am sa-l execut toata vara! O sa fie o placere! Din cuptorul fierbinte sa iasa valuri de menta! How cool is that? :))).
Ca precizare: cumparati ciocolata neagra SIMPLA cu menta! Nu ciocolata umpluta cu crema de menta, nu ciocolatele after eight sau chestii de genul asta.

Ingrediente: (forma 35cmx11 cm)
150 g unt (82% grasime) moale
120 g zahar
3 oua
150 g iaurt natural 2%
1 lingurita zahar vanilat
2 lingurite esenta Menta Americana dr. Oetker
120 g ciocolata neagra cu menta
300 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf sare
100 ml lapte

pentru topping:
200 g ciocolata cu lapte
100 ml smantana lichida

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol amestecati faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt, lasati deoparte. Intr-un bol mixati untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa. Adaugati ouale, unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare. Incorporati si iaurtul si amestecati din nou, dupa care extractul de menta si zaharul vanilat. In acest moment este posibil ca aceasta compozitie sa capete un aspect de  crema "taiata", dar nu va faceti probleme, odata ce adaugati faina, totul va fi ok. 
Adaugati o jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si sarea si mixati bine, turnati laptele, amestecati din nou. La sfarsit adaugati restul din mixul de faina. Incorporati totul bine. 
Tocati marunt ciocolata neagra cu menta. Puneti toata ciocolata tocata peste compozitie si cu ajutorul unei spatule incorporati-o in compozitie. 

Ungeti bine cu unt si tapetati cu faina o forma de chec, turnati compozitia in ea, nivelati bine. 
Dati tava la cuptorul incins pentru 35-40 de minute, in partea de miloc a cuptorului. In timpul coacerii suprafata checului se va crapa. Introduceti o scobitoare in centrul checului si verificati daca acesta este copt, daca pe scobitoare mai raman firmituri de blat, inseamna ca nu este copt, mai dati checul la copt pentru 5 minute. 
In timpul coacerii este posibil ca partea de sus sa inceapa sa se arda. La jumatatea timpului de coacere verificati acest lucru si daca se intampla, acoperiti checul cu o folie de aluminiu si lasati checul in continuare la cuptor. 


 Scoateti checul din cuptor, lasati-l 10 minute sa se racoreasca in tava, dupa care transferati-l pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet. 



Pentru topping: intr-un ibiric incalziti smantana lichida, luati ibricul de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati. Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel pana ce toata ciocolata este topita complet. Turnati imediat ciocolata pe deasupra checului racit. Lasati checul la rece pentru o ora pana ce ciocolata s-a intarit. 


Taiati felii generoase si bucurati-va de aroma splendida. 
Serviti alaturi de o ceasca de ceai. 


Enjoy!