Cookies cu menta si ciocolata




Cookies cu menta si ciocolata sunt pentru mine revelatia verii! Le-am experimentat intr-o zi cand aveam chef de rontatit ceva dulce, insa racoros si bun! Rezultatul a fost mult peste ceea ce ma asteptam si de atunci am facut si am tot refacut aceste cookies caci prietenii si sotul meu imi cer mereu sa mai fac cate o tura. 
Sunt delcioase! Incercati-le si voi!




Ingrediente:

150 g unt moale 82% grasime
100g zahar brun
50 g zahar alb
1 ou mediu
2 lingurite esenta Menta Americana dr. Oetker
1 lingurita zahar vanilat
150 g faina integrala multicereale
50 g faina alba
100 g ciocolata cu menta
1/2 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf sare


Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol cerneti faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea, lasati bolul deoparte. Intr-un alt bol mixatul untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul brun si zaharul alb (timp de 3 minute) pana ce zaharul este partial topit. 


Adaugati oul si mixati din nou pana ce oul este complet incorporat. Adaugati si esenta de menta si zaharul vanilat. Incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. La sfarsit adaugati ciocolata tocata in bucati mici. 


Pe o tava de copt asezati hartie de copt si cu ajutorul unei linguri sau a unei linguri speciale pentru inghetata puneti gramajoare de marimea unei mingi de ping pong pe hartie, lasand spatiu de 1 cm intre ele. Dati tava la cuptor pentru 8-10 minute pana ce fursecurile devin aramii. 
Scoateti tava din cuptor, lasati fursecurile sa se raceasca 2-3 minute, dupa care asezati-le pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet. 



Serviti alaturi de o ceasca de ceai.


Pofta buna!