Bruschette picante cu fasole si usturoi copt





De multe ori, cand este frig afara, imi doresc sa mananc mancaruri calde, tocane, supe fierbinti si tarte aburinde. In unele seri sau in weekend imi doresc mancaruri care se pregatesc usor si rapid si care sunt foarte aromate si satioase. Spre exemplu aceste bruschette delicioase, picante cu fasole de la Sun Food, si cu un plus de savoare datorita usturoiului copt. Daca tot a venit frigul, eu zic sa consumam cat mai mult usturoi pentru a ne proteja de raceli si pentru a ne imuniza sistemul. Stiu ca in aceasta reteta usturoiul nu mai are acelasi efect, pentru ca este copt, insa va spun ca merita! Savoarea usturoiului copt este ceva special, unic si minunat! Daca nu ati incercat usturoi copt pana acum, va cer neaparat sa incercati! O sa va placa la nebunie! Merge numai bine pe paine prajita si alaturi de un pahar de vin alb! Gustul nu mai este deloc cel intepator, ci dupa copt devine dulce, iar textura usturoiului este atat de cremoasa, parca ar fi unt! :). 
Pentru varianta vegana, renuntati la carnatul chorizo si adaugati o lingurita de paprika afumata.


Ingrediente:
1 conserva fasole alba 400 g Sun Food
1 bagheta de paine alba
1 capatana usturoi
1 lingura ulei 
1 ceapa medie rosie
50 g carnat chorizo sau carnat uscat
1 ardei mic rosu
1 lingurita pasta de rosii
sare
piper
1 crenguta cimbrisor proaspat




Pentru inceput, pregatiti usturoiul copt. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Luati o capatana de usturoi, asigurati-va ca este mare, cateii de usturoi sa nu fie stricati. 



Faceti in capatul de sus al capatanii de usturoi o taietura mica.


Puneti capatana de usturoi pe o hartie de copt, iar dedesubt o folie de aluminiu. Presarati peste hartia de copt sare si piper


Picurati o lingurita de ulei peste capatana de usturoi condimentata. 


Inveliti capatana de usturoi in hartia de copt si apoi in folia de aluminiu, obtinand astfel un mic pachetel. Dati pachetelul la cuptorul incins pentru 1 ora. 


Incingeti cei 50 ml ulei intr-o tigaie mica, adaugati ceapa rosie tocata si sotati cateva minute pana ce ceapa se inmoaie. 



Adaugati carnatul tocat marunt si prajiti incet pentru cateva minute. 



Adaugati lingurita de pasta de rosii si amestecati din nou


Desfaceti conserva de fasole, scurgeti-o bine de apa si adaugati fasolea peste amestecul din tigaie. 


Amestecati bine si lasati toate aromele sa se intrepatrunda cu fasolea. Daca amestecul este prea uscat, mai puteti adauga 2-3 linguri din lichidul in care a stat fasolea din conserva. Adaugati ardeiul iute tocat foarte mic, frunzulitele de la crenguta de cimbrisor, potriviti de sare si piper. Amestecul este gata. 



Taiati bagheta alba in felii, intr-o tigaie incingeti 1 lingura ulei si puneti feliile de paine in tigaie, lasati-le pana se rumenesc pe ambele parti. 


Scoateti usturoiul copt din folie. Fiecare catel de usturoi a devenit moale si cremos. "Stoarceti" cate un catel de usturoi peste fiecare felie de paine si cu ajutorul unui cutit intindeti crema de usturoi pe paine. 



Pe fiecare felie de paine unsa cu usturoi puneti cate o lingura din amestecul de fasole. 



Serviti imediat bruschettele crocante si fierbinti


Sunt atat de bune si aromate incat nu te-ai putea opri din mancat!




 Incercati-le! O sa va placa la nebunie!


Enjoy!

Etichete: