Zilele de vara ma fac mereu sa fug de cuptorul incins de acasa si ma fac sa imi doresc mancaruri rapide si usoare, sanatoase, delicioase si fara prea mari batai de cap. Shakshuka este una dintre astfel de mancaruri. Partea si mai frumoasa a acestui fel de mancare este faptul ca o pot prepara si vara si iarna si o pot condimenta in fel si chip, astfel incat sa nu ma satur de ea niciodata. Despre Shakshuka am mai vorbit pe blog
aici. Revenind la condimentare...de data aceasta mi-am dorit sa fie mai picanta si cu oua de prepelita care sunt mai mici dar mult mai gustoase. Baza acestei mancari au constituit-o bineinteles, fabuloasele rosii cuburi de la
SunFood.
Ingrediente:
100 g spanac baby
2 linguri ulei de masline
1 lingurita paprika dulce
1 lingurita fulgi ardei iute
2 catei usturoi
5-6 oua de prepelita
sare
piper
Pentru inceput intr-o tigaita incingem uleiul de masline si adaugam usturoiul tocat marunt
Il lasam sa se caleasca usor pana devine auriu, dupa care adaugam paprika, fulgii de ardei si sarea
calim totul usor pret de cateva secunde
Desfacem conserva de rosii cuburi si o adaugam peste continutul din tigaita. Amestecam bine, acoperim tigaita cu un capac si lasam sa scada lichidul format.
Adaugam spanacul baby, si punem din nou capacul,
lasam spanacul sa se inmoaie usor
Cu ajutorul unei lingurite facem mici "gauri" in sosul de rosii, iar in ele punem cate un ou de prepelita spart.
In tigaita mea au incaput 5 oua de prepelita.
Punem din nou capacul peste tigaita si lasam la foc mic 2-3 minute pana ce ouale sunt gatite usor.
Presaram pe deasupra oregano proaspat, putina sare si piper
Servim alaturi de o felie de paine cu coaja crocanta
Savurati imediat si nu lasati Shakshuka sa se raceasca!
Enjoy!