tag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post276308508237134663..comments2023-09-04T15:56:41.535+03:00Comments on Andreea's Chinesefood blog: General Tso's ChickenAndreeahttp://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comBlogger49125tag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-44090133732171766962014-01-23T22:43:06.375+02:002014-01-23T22:43:06.375+02:00scuze ..am pus aceiasi intrebare de 2 ori....am va...scuze ..am pus aceiasi intrebare de 2 ori....am vazut ca nu s-a postat...multumesc pentru sfaturiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01756941358436313788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-73133718390599270322014-01-23T17:29:10.392+02:002014-01-23T17:29:10.392+02:00Despre urechi de lemn am vorbit in comentariul de ...Despre urechi de lemn am vorbit in comentariul de mai sus. Caju ar da o tenta de "crocant" mancarii, insa nimic mai mult. In plus, nu ar aduce mari imbunatatiri aspectului. Intr-adevar, caju se potriveste foarte bine cu carnea de pui. Eu as recomanda caju la Pui cu caju si broccoli (reteta aici http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2010/06/pui-cu-caju-si-brocoli.html), sau caju cu legume, o idee de reteta ar fi aici http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2011/12/telina-caju-morcovi-stir-fry.html. Mult succes!Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-49711303258260934022014-01-23T17:24:56.996+02:002014-01-23T17:24:56.996+02:00Buna! :) Eu una sunt de parere ca ciupercile urech...Buna! :) Eu una sunt de parere ca ciupercile urechi de lemn nu prea se potrivesc cu acest tip de mancare, mai ales ca este o mancare si dulce si acrisoara. In plus, in sosul acela rosiatic, ciupercile negre nu cred ca ar arata foarte bine...Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-24110393822095621562014-01-23T14:53:47.052+02:002014-01-23T14:53:47.052+02:00daca as pune in aceasta reteta urechi de lemn si p...daca as pune in aceasta reteta urechi de lemn si putin caju...credeti ca as strica preparatul?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01756941358436313788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-414472537522825922014-01-23T13:24:31.748+02:002014-01-23T13:24:31.748+02:00buna ziua...am facut si eu aceasta reteta....a ies...buna ziua...am facut si eu aceasta reteta....a iesit perfect....as putea introduce si ciuperci urechi de lemn in aceasta reteta? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01756941358436313788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-92193507141713705522013-03-03T23:52:28.715+02:002013-03-03T23:52:28.715+02:00Ni hao, Cornel! Mancarea asta si dulce si acrisoar...Ni hao, Cornel! Mancarea asta si dulce si acrisoara si picanta este mai mult imprumutata, deci nu stiu sigur daca exact asta este cea pe care o vedeai tu in restaurantele chinezesti. Probabil ca era vorba despre Pui Gongbao, reteta aici: http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2010/05/pui-gongbao.html. Sper sa-ti placa! Spor si tie in wok! :)Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-79098069217488454432013-03-03T23:49:37.589+02:002013-03-03T23:49:37.589+02:00Buna Emanuela! Ma bucur ca am mai gasit un fan man...Buna Emanuela! Ma bucur ca am mai gasit un fan mancare chinezeasca! :) Aceasta mancare este intr-adevar putin picanta, dar nu exagerat :). Te mai astept si cu alte impresii! :)Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-76344717435693721172013-03-03T23:46:17.333+02:002013-03-03T23:46:17.333+02:00Pansy, ma bucur din suflet ca v-a placut! Si eu m-...Pansy, ma bucur din suflet ca v-a placut! Si eu m-am mirat la inceput cand am vazut ca aceasta mancare contine suc de rosii, dar apoi mi-am adus aminte ca de fapt, aceasta mancare nu este original chinezeasca, asa ca...tot ce se poate! :) Zaharul si sucul de rosii mai taie din iuteala ardeilor, insa acuma depinde mult si de gustul fiecaruia, unii spun ca totusi este picanta! :) Pup!Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-14735389043780795892013-03-03T23:33:17.589+02:002013-03-03T23:33:17.589+02:00Ma bucur tare mult ca ti-a placut!Ma bucur tare mult ca ti-a placut!Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-49096967422917104592013-03-03T23:32:40.374+02:002013-03-03T23:32:40.374+02:00Ma bucur mult ca v-a placut! Si la noi acasa, acea...Ma bucur mult ca v-a placut! Si la noi acasa, aceasta este una dintre retetele noastre preferate! :) Cat despre laptele de cocos...chinezii il folosesc mai putin...la mancaruri mai deloc, sau poate doar la deserturi. Laptele de cocos este foarte des folosit la mancarurile thailandeze, malaieze sau din singapore. Insa daca totusi vrei sa incerci ceva cu lapte de cocos, eu am pregatit o supa thai, reteta o gasesti aici: http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2012/01/mancarea-asiaticaadevar-sau-provocare.html si un desert cu perle tapioca (poti incerca si varianta cu orez daca iti place) aici: http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2012/09/saptamana-asiatica-se-intoarce-la-lidl.html. Mult succes! :)Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-16475204029960913002013-03-03T23:27:40.558+02:002013-03-03T23:27:40.558+02:00Abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit! :) Te astep...Abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit! :) Te astept! :)Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-86162753591970436902013-03-03T23:26:10.340+02:002013-03-03T23:26:10.340+02:00Facut azi...iesit la fel-deci gustos, o reteta sim...Facut azi...iesit la fel-deci gustos, o reteta simpla si usoara ( de preparat) ca de digerat mai greu :).O sa o trec in caietul personal cu rete :). Multumim.<br /><br />O rugaminte...pui / altceva cu nuca de cocos, mai exact lapte.Nu am vazxut la tine numic de genul.Nu itit place nuca de cocos sau pur si simplu nu ai ajuns sa faci? Astept si reteta ta cu treaba asta.<br /><br />Toate bune.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-1571858493876776212013-02-13T23:07:15.583+02:002013-02-13T23:07:15.583+02:00Ahhh, ma innebunesc retetele tale si sunt super fe...Ahhh, ma innebunesc retetele tale si sunt super fericita ca am descoperit blogul tau. Maine ma duc sa cumpar cate ceva si ma apuc de treaba :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-1686325930132015162012-10-14T10:32:45.173+03:002012-10-14T10:32:45.173+03:00Ni hao Andreea,
Multumiri pentru ca aduci la veder...Ni hao Andreea,<br />Multumiri pentru ca aduci la vedere retete multe si gustoase din bucataria chinezeasca.<br />Referitor la reteta prezentata, imi lasa gura de apa, sa zic asa... Gaseai felul asta de mancare, in mai toate restaurantele de prin Beijing. Si aratau exact asa cum ti-a iesit si tie. Cu o singura diferenta: in mancarea asta suuuuper dulce/acrisoara .. gaseam tot timpul si alune pre-prajite/coapte .. se imbina foarte bine! Ori vorbesc eu de alta reteta :)<br />Spor in wok!Cornelnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-36606329562652189542012-07-22T16:03:01.175+03:002012-07-22T16:03:01.175+03:00Este delicioasa reteta! O voi mai prepara si alta ...Este delicioasa reteta! O voi mai prepara si alta data! Multumesc!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-50911961087719538202012-06-07T01:16:41.509+03:002012-06-07T01:16:41.509+03:00Foarte buna a iesit ! si nu este excesiv de iute,s...Foarte buna a iesit ! si nu este excesiv de iute,sau ardeii mei nu sunt asa iuti,desi daca ii sfaram sunt iuti.Asa ca eu cred ca intr-adevar puteam sa pun 8 ardei din astia de care am eu.Ma asteptam sa ne ia gura foc,dar n-a fost deloc asa,a fost fin iute.Cel putin mie asa mi-a iesit.Le-a placut atat de mult alor mei si evident ca si mie,incat au cerut un bis maine.Mancarea chinezeasca cu suc de rosii a fost o premiera pentru mine.pansyhttp://panseluta-violet.blogspot.ro/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-43798631799542146062012-05-17T18:44:39.515+03:002012-05-17T18:44:39.515+03:00Buna Andreea!
Asa cum mai sfatuit zilele trecute, ...Buna Andreea!<br />Asa cum mai sfatuit zilele trecute, am incercat aseara aceasta reteta (cu laptopul langa aragaz evident :)) ) si vreau sa iti spun ca este intradevar fff buna. Fetita nu a mancat caci era picant dar sotul a zis sa mai fac si altele caci sunt tare bune...deci data viitoare, incercam o alta reteta de-a ta....<br />Multumim pentru retetele delicioase!!!<br /><br />O seara frumoasa iti doresc!Emanuelahttps://www.blogger.com/profile/16922315227620745754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-30427154266440048162012-05-08T20:31:29.530+03:002012-05-08T20:31:29.530+03:00Madalina, vinul de orez este alcoolul de gatit. In...Madalina, vinul de orez este alcoolul de gatit. In lipsa celui original poti pune un cognac de buna calitate fara miros sau vin alb sec de fff buna calitate!Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-24768104093338916902012-05-06T14:52:26.642+03:002012-05-06T14:52:26.642+03:00din toate ingredientele imi lipseste vinul de orez...din toate ingredientele imi lipseste vinul de orez:(... pot sa il inlocuiesc cu ceva? sau sa nu pun deloc?Madalinahttps://www.blogger.com/profile/15656920911554522651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-52611651708326841712011-10-16T21:19:07.964+03:002011-10-16T21:19:07.964+03:00Pozele vorbesc de la sine... no comment!Pozele vorbesc de la sine... no comment!minyahttps://www.blogger.com/profile/08298284038501143134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-24375955574738628962011-06-22T00:07:16.806+03:002011-06-22T00:07:16.806+03:00Toro, arsul wok-ului in bucataria chineza este un ...Toro, arsul wok-ului in bucataria chineza este un musai!:) Deci nu-ti face probleme din cauza asta! Daca s-au lipit bucatile de carne de wok, atunci ori ai lasat puiul prea mult sa se prajeasca, ori ai pus ff putin ulei in wok, ori ai pus prea mult amidon atunci cand ai marinat carnea. Oricum, data viitoare vei sti ce sa faci. Iti intra in sange :). Cantitatea de otet poate varia, daca iti place mai acrisor, nu-i problema. Ai folosit otet din cel chinezesc? Sper ca din cel chinezesc ai folosit. Se schimba dramatic gustul daca ai folosit otet alimentar de la noi. Una peste alta, ma bucur ca ti-a placut. Te mai asptept pe la mine. O seara buna!Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-50715790773754743502011-06-22T00:03:24.633+03:002011-06-22T00:03:24.633+03:00O daaaa...Zimbrule! Cata dreptate ai!Chiar ca nu t...O daaaa...Zimbrule! Cata dreptate ai!Chiar ca nu te mai poti dezlipi de wok-ul chinezesc odata ce l-ai incercat! Daca lucrezi intr-un restaurant chinezesc, esti foarte pretios atunci! :) Trebuie sa invat multe de la tine. Imi inchipui ca ai un tezaur de retete chinezesti acolo, asa ca neaparat trebuie sa-mi impartasesti si mie cateva din ele! Te rog!Multumesc mult!Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-44646185296286214872011-06-21T23:41:01.243+03:002011-06-21T23:41:01.243+03:00Am ars wok-ul pe margini destul de mult pana s-au ...Am ars wok-ul pe margini destul de mult pana s-au rumenit bucatile de carne. Proabil ca le-am tinut ceva mai mult decat ar fi trebuit, deoarece nu mi s-au parut a fi patrunse si s-a prins o parte din amidon (cred). Nu am avut sos de rosii, dar am pus bulion si l-am diluat. Chiar si asa, a iesit foarte bun, dar tura viitoare o sa mai ajustez cantitatile sa iasa pe gustul meu. Parca ar fi trebuit o idee mai mult otet sa se simta mai pregnant gustul acrisor. Oricum, sunt pe drumul cel bun! <br />Numai bine !<br />Toro.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-49904426912845714972011-05-26T01:45:55.082+03:002011-05-26T01:45:55.082+03:00Pentru Andreea care ;detine; blogul: xie xie,ni sh...Pentru Andreea care ;detine; blogul: xie xie,ni shi hen hao chushi! ni zhidao hen tuo, wo xia xue xi:) Pentru Andreea care zice de pui in aluat de clatite deep-fried cu sos dulce acrisor: la mine in restaurant avem ceva de genul asta care se numeste tien ji-adica pui dulce cu susan.Bănuiesc ca nu e vorba de aceeasi reteta,desi seamana.Oricum, bucătăria chinezeasca e ca nisipul miscator: odata ce ai intrat,nu mai poti iesi niciodata:)Zimbrul Negruhttps://www.blogger.com/profile/12580223796985766115noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2790316544171783805.post-27868387375867412112011-01-30T22:22:54.466+02:002011-01-30T22:22:54.466+02:00Lale, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Din...Lale, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Din acest preparat pot manca 3 persoane. In general ma feresc sa spun cam cate portii intra intr-un fel de mancare, deoarece dintr-un platou de mancare mananca mai multi oameni la o masa, nu este precum mancarea europeana, adica a la carte. Dar, orientativ, in general, dintr-un fel de mancare, pot servi cam 3 persoane.Andreeahttps://www.blogger.com/profile/15075641814740654988noreply@blogger.com