Este de fapt o omleta obisnuita cu ceapa verde. Insa va spun sincer ca si acum imi aduc aminte cand am mancat prima data in China acest preparat din oua. Mi s-a parut o omleta cu un gust aparte, cu iz chinezesc si aroma speciala. De ce? Poate pentru ca am gustat-o acolo si nu aici. Va asigur ca o sa va placa la fel de mult ca si
Omleta chinezeasca cu rosii, pe care am postat-o demuuult :)
Ne trebuiesc urmatoarele:
2 oua
1 legatura ceapa verde
1 lingurite ulei vegetal
cateva picaturi ulei susan
1 praf sare
1 praf piper negru
(sos de soia, pasta de ardei iute-pentru servit)
tocam ceapa verde
intr-un castron batem cele 2 oua impreuna cu sarea, piperul si uleiul de susan
incingem uleiul vegetal intr-o tigaie
adaugam ceapa verde, nu o lasam sa se caleasca, se va arde!
imediat dupa aceea turnam ouale batute
lasam compozitia sa se inchege si sa se prajeasca usor
intoarcem omleta si pe cealalta parte
inchidem aragazul si lasam omleta cateva secunde, o rulam apoi ca pe o clatita
taiem clatita astfel formata in rondele
servim
alaturi de sos de soia
sau pasta de ardei iute
sau sos dulce acrisor
este adorabil de buna! :)
Va sfatuiesc sa preparat omleta in acest mod. Veti simti aroma Chinei!
Enjoy!
Etichete: Mancaruri chinezesti